Projevy mužů a žen bezprostředně po sexu

A tak si tak ležíte a po milování vychutnáváte všechny krásné pocity, které fyzický kontakt přináší. Mluví někdo z vás, nebo s partnerem spíš sdílíte ticho? Tahle fáze pohlavního styku hodně vypovídá o kvalitě vašeho vztahu!

Pomáhá při hubnutí, zmírňuje bolest, navozuje ospalost, buduje obranyschopnost, podporuje intimitu a krotí stres. Sex je v mnoha ohledech přínosem – pro tělo i ducha. Tedy aspoň v těch lepších případech, kdy ze sebe milenec po jeho skončení „nevysouká“ pár nevhodně formulovaných či dvousmyslně mířených slov, která mohou i ublížit. Že se to nestává? Omyl. Studie (1) seznamovacího webu Illicit Encounters ukázala, kdo a jak se v tomhle směru projevuje.

Svoje jsem splnil, takže se loučím!

Pánové po orgasmu často říkají „musím jít“ (jak netaktní!), navíc je baví klást otázky typu „kdy si to můžeme zopakovat?“ Ty nejvíc nadšení utrousí něco jako „páni, to byla jízda“ nebo „tohle jsem už fakt potřeboval“. Obvykle padá i dotaz „měla jsi orgasmus?“

Dámy se ve stejný čas pod vlivem „spojovacího“ hormonu oxytocinu domáhají odpovědi na dotazy typu „že neusneš, vid?“ Ovšem umí i polichotit. Pro většinu je normální, že se ke svému milenci přitulí a vyseknou mu poklonu ve stylu „je mi s tebou dobře“. Některé z nich ale hledají svůj telefon nebo utíkají na toaletu. Co z toho je dobře, a co naopak špatně?

Ticho versus konverzace

Jessica Leoni, expertka na sex a vztahy z výše uvedené seznamky prohlásila, že první slova vyřčená hned po sexu hodně vypovídají o stavu daného svazku (1). Většina párů v dlouhodobých vztazích příliš nemluví, spíš sdílí ticho, protože milování je pokaždé stejné a vlastně ani není co říkat. Co je více odhalující, je to, co se říká v nových partnerstvích. Když jste do sebe opravdu zamilovaní, sex je vzrušující a komunikace pak podle toho i vypadá. Jakmile zájem o člověka upadá, v posteli se spíš zabydlí tlumené reakce a laxnost. Kdy konkrétně k tomu dochází?

Od nažhavených milenců po „přátele s výhodami“

Jedná se o moment, kdy se partneři navzájem obeznámí se svými potřebami a fyzický kontakt už pro ně není jiskřivou a vzrušující záležitostí. Podle studie (2), kterou provedli vědci na Mnichovské univerzitě Ludwiga Maximiliána, je to obvykle na hranici jednoho roku od začátku vztahu. Laxnost ale klidně může přijít o něco dřív, nebo naopak později. Nic se nedá paušalizovat.

Zdroje: (1) www.thesun.co.uk/fabulous/18758662/what-couples-really-say-after-romps/, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26246315/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:19
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:37
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat