Sexuální polohy snižující stres

Během sexu tělo uvolňuje „hormony dobrých pocitů“, které milování dělají příjemným zážitkem, ale mohou také pomoci redukovat stres a úzkosti. Navíc platí, že některé pozice napětí zmírňují mnohem efektivnější než jiné!

Sex v jakékoli poloze, která maximalizuje vaše potěšení, je přínosem pro tělo i ducha. Pokud se ale skutečně potřebujete uklidnit a najít vnitřní klid, volte při něm určité milostné polohy, které nahrávají relaxaci a harmonii. Které to jsou?

Misionář

Misionářská pozice, během které vy ležíte na zádech, máte mírně pokrčená kolena a milenec je nad vámi, patří ke klasikám. Poloha je to romantická a nenáročná, nabízí oční spojení a vytváří ideální podmínky pro polibky a objímání, jež u žen snižuje produkci stresového hormonu kortizolu. Misionář je tedy pro zklidnění vhodnou volbou. A taky se dá dost dobře upgradovat! Posuňte se na okraj postele a hlavu svěste dolů, stačí na chvíli. Do hlavy se vám nahrne krev, což znásobí intenzitu orgasmu. Při samotném vyvrcholen se pak uvolňují endorfiny, jež vyvolávají mohutné až téměř euforické stavy (1).

Lžíce

Lžící je jedna z nejintimnějších poloh, ve které se můžete ocitnout. S partnerem ležíte na boku – v řadě za sebou, přičemž on protáhne spodní ruku pod vaše tělo a může vás uchopit za prsa. Při dráždění bradavek dochází k uvolňování oxytocinu, hormonu lásky, věrnosti a důvěry, jež krotí účinky adrenalinu a kortizolu (1).

Psí styl

Doggy style je oblíbený, protože kromě hlubšího sexu poskytuje stimulaci bodu G. Pokud vám nevadí absence očního kontaktu, vyšpulte na partnera pozadí a vzdejte se kontroly nad situací. Ostatně, jednou z příčin stresu je hektický život, mnoho povinností a nedostatek času. Tím se na všech čtyřech, v submisivní, podřízené roli, rozhodně nemusíte zabývat. Máte-li stálého partnera, o jehož výborném zdravotním stavu není pochyb, přijměte jeho sperma. Vědci ejakulátu přiřkli vlastnosti antidepresiv (1)!

Kolébka

Polibek má analgetické vlastnosti a vyniká schopností zmírňovat úzkost a deprese. Z tohoto důvodu partnera požádejte, aby si posadil na postel. Vy se mu usaďte v klíně a omotejte svoje nohy okolo jeho pasu. Při této poloze proniká penis dost hluboko, tedy v závislosti na tom, jak má muž pokrčené a roztažené nohy. Především ale vzniká prostor pro líbání a těsný kontakt těl (1).

Zdroje: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/832938/, názory autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat