Popularita orálního sexu stále stoupá

Vlhký, mrštný jazyk rejdí pod vašimi kalhotkami a vy si rozkoš bez těchto nesmírně intimních polibků ani neumíte představit. Co vás na orálním dráždění tak bere? A mají to ostatní lidi stejně? Tohle jsou důvody, proč je dráždění ústy a jazykem tak populární!

To nejlepší, co milostný život nabízí. Vypadá to tak! Z průzkumu (1), který si nechal vypracovat erotický obchod Růžový slon, vzešlo, že ze vzorku více než tisícovky lidí si orální sex užívá 75 procent z nich. Nejčastěji jde o lidi ve věku 27 až 35 let a 54 až 65 let. Nad všemi ostatními sexuálními praktikami by orální sex upřednostnila čtvrtina mužů a 16 procent žen. Platí přitom, že někteří kontakt genitálií s ústy považují za stejně intenzivní jako samotný pohlavní styk. Ale to není všechno. Zde je přehled dalších důvodů, proč se felace a cunnilinctus drží v kurzu!

Žádné riziko otěhotnění

Vzhledem k tomu, že neexistuje žádné riziko otěhotnění, se orální sex považuje za bezpečnější sexuální akt než vaginální penetrace. Tato praktika je také atraktivní hlavně pro mladé dospělé, kteří poprvé zažívají sexuální a milostné vztahy. Sluší se však uvést, že časté pohlavní infekce, jako jsou třeba kapavka, virová hepatitida, syfilis nebo chlamydie, se při orálním sexu přenesou docela snadno, hrozí i nákaza virem HIV (2).

Studie (3) publikovaná v The New England Journal of Medicine v roce 2007 zároveň ukázala vyšší riziko rakoviny hrdla u lidí, kteří měli orální sex s nejméně šesti různými partnery.

Jazyk je mnohdy obratnější než ruce

Většina žen potřebuje k orgasmu stimulaci klitorisu. Když se tak milenec uvelebí mezi dámskými stehny, je veškerá pozornost soustředěna právě na tenhle knoflík rozkoše. U mužů zase platí, že milují ten pocit, když se naplno odevzdají do úst někoho, komu důvěřují. Ve skutečnosti zhruba 7 % žen a 22 % mužů uvádí, že dosahují vyvrcholení pouze prostřednictvím dráždění ústy (4). Náhoda?

Je to nejsmyslnější praktika

Orální sex umožňuje partnerům sdílet smyslné, intimní chvíle s jejich partnerem a budovat s ním hlubší intimitu. Milenci si mohou vybrat, v jaké poloze se budou dráždit, volí optimální tempo stimulace a skrz čichové a chuťové buňky poznávají tělo svých milenců z jiné stránky. Proto se orální milování považuje za jednu z nejerotičtějších a nejsmyslnějších milostných praktik, která si ovšem žádá trochu cviku a praxe. Naštěstí učený z nebe nespadl a hodně dělá především komunikace (5).

Zdroje: (1) www.svetzeny.cz/vztahy-a-sex/sex/cemu-se-oddava-75-cechu, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2840968/, (3) www.sciencedaily.com/releases/2007/05/070509210142.htm, (4) www.jstor.org/stable/20799275, (5) názor autora






Celkem 25 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat