Nedostatek sexu vyvolává nežádoucí stavy

Zatímco jeden sex vyžaduje denně, tomu druhému stačí pomilovat se jednou měsíčně. Sexuální touha nezná žádné hranice, ovšem když chybí, trpí tělo i duše. Jak se to projevuje? Nedostatek fyzického kontaktu způsobuje hned několik nežádoucích stavů!

Studie (1) prokázaly, že sex je nesmírně prospěšný pro naše zdraví. Aktivuje různé neurotransmitery, které ovlivňují nejen mozek, ale i několik dalších orgánů v těle. Snižuje krevní tlak, buduje silnější imunitní systém, krotí deprese a úzkosti, poskytuje přirozenou úlevu od bolesti nebo zlepšuje a prohlubuje spánek. Jenže každý den není posvícení.

Pokud za sebou máte náročný rozchod, trápí vás zdravotní problém či jste po porodu, může být sex tím posledním, na co myslíte. Bohužel, pokud se nebudete po delší dobu milovat, je třeba počítat s komplikacemi. Jakými (2)?

Náchylnost k nemocem

Pravidelný sex zlepšuje obranyschopnost organismu a připravuje tělo na boj s nemocemi tím, že uvolňuje endorfiny. To znamená, že méně časté mazlení může mít za následek náchylnost k onemocnění, jako je nachlazení nebo chřipka.

Bolest

Sex po dlouhé přestávce nebývá příjemný. Ženskému tělu trvá déle, než se vzruší, lubrikace v oblasti klína si po odmlce dává načas. Je to tím, že pravidelný sex (nebo masturbace) udržují tkáně v pochvě v pohotovosti a zajišťují optimální průtok krve.

Stres

Není tajemstvím, že se při sexu uvolňují hormony dobré nálady. Ty „bojují“ s hormony stresovými, proto se po milování cítíte tak skvěle. Jenže ouha, za předpokladu, že držíte sexuální půst, nezažíváte pocit uvolnění a štěstí. Z dlouhodobého hlediska to představuje úzkost, napětí, podrážděnost a stres, který se nemá jak ventilovat.

Riziko kardiovaskulárních onemocnění

Pokud je váš sexuální život ve fázi stagnace, máte vyšší riziko vzniku kardiovaskulárních onemocnění. Kromě toho, že pohlavní styk představuje lehké cvičení, pomáhá udržovat hladinu estrogenu a progesteronu v rovnováze, což může snížit riziko srdečních onemocnění.

Líné libido

Překvapivě platí, že když budete dlouhou dobu bez sexu, můžete o dovádění v peřinách úplně ztratit zájem. Čím více sexu máte, tím více ho vyžadujete. Pravidelný sex totiž podporuje libido.

Narušený spánek

Při sexu se do těla uvolňuje oxytocin. Ten se spojuje převážně se spánkem. Nemá-li ho tělo dostatek, projeví se to na narušení spánkových návyků.

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6908863/, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33357344/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat