Intimní přešlapy ve vztahu

Sex je klíčovou součástí života dospělého člověka, zdrojem velkého potěšení a prostředkem ke zmírnění napětí a stresu. Proč zrovna teď není uspokojivý? Zřejmě se dopouštíte intimních přešlapů!

Bez ohledu na to, kolik máte zkušeností, možná nevědomky děláte určité sexuální chyby, které zbytečně vyvolávají nedorozumění a napětí. Které patří k těm nejčastějším?

Chyba 1: Uzavírání se do sebe

Vadí vám, jak partner líbá, že sex zahajuje vždy stejně, odmítá se z obýváku přesunout do ložnice, a taky se vůbec nevěnuje vašemu klitorisu. Nahlas ovšem neřeknete vůbec nic. Jen dlouhé týdny, měsíce i roky snášíte to, co už dávno mohlo být jinak – kdyby se tajemství stalo veřejnou věcí. Kvalitní komunikace hraje mezi sexuálními partnery významnější roli a je velkou součástí sexuální hygieny. Pokud mlčíte, milenec nikdy nezjistí, co dělá špatně, a tím pádem to nemůže napravit.

Chyba 2: Setrvačnost

Většina párů si myslí, že láska a vášeň vydrží navždy, a to bez toho, aby se o jedno či druhé muselo pečovat. Přeladí tak na setrvačnost a nesnaží se do vztahu vnášet něco nového. Pravda je taková, že erotická fascinace a okouzlení protějškem mizí zhruba po 12 měsících od začátku partnerství. Je třeba pochopit, že vášnivý sex netrvá věčně, ale ten realistický ano. A že bez práce nejsou koláče, občas to chce změnu a akci.

Chyba 3: Honba za orgasmem

Orgasmus není to jediné, co se v posteli dá zažít. Jistě, považuje se za sladkou tečku, která kromě jiných výhod dokonce i ulevuje od bolesti, ale vše, co se děje před ním, prohlubuje pouto mezi partnery. Doteky, líbání, poznávání erotogenních zón a jejich stimulace – i cesta bývá cílem, proto si nikdy nedělejte starosti s tím, že (společné) vyvrcholení nepřišlo ve chvíli, kdy jste ho očekávali.

Chyba 4: Neustálé přeskakování technik

Zbrklost se při sexu nevyplácí. Polibek na ústa, potom hned na penis, pak zase zpátky…. Teď jste v misionáři, zatímco za dvě vteřiny se přesouváte do jezdecké polohy. Náhlé přeskakování z jednoho na druhé působí rušivě. Cokoli děláte, dělejte plynule a nenásilně. Oba.

Chyba 5: Ignorování bolesti

Bolest je signálem těla, že něco není v pořádku. Nepodceňujte ji a nechoďte za hranici své komfortní zóny, zvlášť co se týká análního a vaginálního sexu a praktik s nimi spojených (jako je fisting a podobně).

Chyba číslo 6: Nezájem o zdravotní stav

Jednou ročně se doporučuje absolvovat rutinní gynekologickou prohlídku, popřípadě podstoupit test na pohlavně přenosné choroby, a to i když žijete v monogamním vztahu. Jakmile už jednou jste sexuálně aktivní, je moudré o svůj zdravotní stav pečovat a pravidelně se o něm informovat.

Zdroje: názor autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat