Sexuální potřeby se mění v průběhu ročních období

Příroda je mocná čarodějka a člověk je na ni ještě stále krátký, byť se ji nezdravě a netaktně snaží ovládat a krotit. Příroda ovlivňuje sexuální apetit, ať se to někomu líbí, nebo ne. Víte, proč zrovna teď máte chuť se tulit?

Venku je sychravo, nevlídno, dny jsou kratší a ubývá světla. Podvědomě a zcela přirozeně hledáte někoho, kdo vás zahřeje a s kým byste se mohli během chladnějších měsíců pomazlit. Bez ohledu na to, v jaké fázi vztahu jste (nebo či patříte k singlům), zima rovná se chuť zahřát se ve dvou.

Touha cítit teplo něčího těla a v klidu přečkat náročné období připomíná hibernaci (některé zdroje uvádějí též hybernaci), česky zimní spánek. Jedná se o specifickou reakci živočichů na zimní období. Hibernující živočich přečkává v klidovém stavu a při útlumu fyziologických procesů. Už si toho všímáte?

Pro a proti podzimu

Vaše sexuální touha nemusí být na podzim a v zimě nejvyšší, navzdory tomu, že okolo listopadu se u mužů i žen zvyšuje hladina testosteronu, hormonu, který se pojí se sexuální aktivitou. Ale to neznamená, že zde není prostor pro intimitu. Naopak se otevírají možnosti pro staromódní mazlení nebo sex, který vyžaduje fyzickou blízkost. Je možné věnovat se erotogenním zónám, konejšivým masážím, několikanásobnému orgasmu, popřípadě cestě za společným vyvrcholením. S těmito tipy a plány se zabavíte až do jara, času znovuzrození, růstu a plodnosti.

Co se děje po zimě?

Po zimě jste připraveni riskovat, zkoumat, tvořit a hrát si. Klidně do svého sexu zařadíte nové, exotické polohy, vyzkoušíte ultra moderní vibrátor a zakoketujete si s myšlenkou sexu ve třech. Na konci jara, kdy se počasí opět začíná oteplovat, dostanete chuť přenést svůj sexuální život ven, do přírody, třeba na dvorek, balkon, pole, k lesu… A jak čas plyne a teplota stoupá, libido se zvyšuje díky bohaté letní zásobě slunečního záření. To je totiž spojováno s produkcí serotoninu v lidském těle, kterému se přezdívá hormon štěstí a radosti. Nelze popřít, že období někdy od května do srpna je neskutečně sexy.

Vhodné období pro flirt

Letní sex vás může inspirovat k vyzkoušení nové sexuální hry a experimentování s chladnější vodou, nicméně na to si budete muset ještě počkat. Teď si vyhlédněte někoho, kdo vás tělesně i duševně zahřeje, nebo vyrazte do restaurací, klubů a jiných podniků, neboť podzim neskutečně nahrává seznamování.

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1297061/ - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat