Časté používání vibrátoru je bez následků

Vibrátor dnes patří k běžnému obsahu nočního stolku. Vážně jeho časté používání škodí vagině i partnerskému milostnému životu? Klid. Žádná vzpoura stojů se rozhodně nekoná!

„Blíží se výměna miliardy manželů,“ napsal americký spisovatel ukrajinského původu Chuck Palahniuk ve svém románu Beautiful You, který vyšel v roce 2014 (1). Proč ta silná slova? Jeho kniha vypráví příběh o tom, co všechno se může stát, když se ženy straní svým partnerům, a to jen proto, aby mohly dny i noci trávit ve společnosti svých vibrátorů. Teď se této myšlence možná upřímně zasmějeme, ale až donedávna se skutečně spekulovalo nad tím, zda příliš časté používání této erotické pomůcky nemůže narušit intimní partnerský život. Konkrétně pak tím, že znecitliví dámské partie natolik, že sex s reálným penisem už zkrátka nikdy nebude uspokojivý. Co na to říkají odborníci?

Nevěřme poplašným zprávám

Klitoris (2) je opravdu osobitý orgán. Jeho jedinou a tedy i primární funkcí je totiž ženské potěšení. Má zhruba osm tisíc nervových zakončení, což je ve srovnáním s penisem dvojnásobné množství. Je možné, aby tolik těchto nervů reagujících na různé podněty vibrátor natrvalo vyřadil z provozu? To se nemá jak stát, hrátky s vrnivým ani živým pánským společníkem nemají na pozdější (ne)citlivost vaginy sebemenší vliv (3). Přestože je po stimulaci mírná necitlivost možná, zpravidla trvá jen pouhých pár sekund či minut, než se všechno vrátí do starých kolejí. A proč je s vibrátorem orgasmus hned, zatímco partner se mnohdy dost nadře, a to ještě s nejistým výsledkem?

Bzukot je bzukot?

Není to tak, že byste si na své silikonové dobíjecí hračce vytvořila jakousi závislost. Anebo že by vás snad protějšek přestal eroticky přitahovat. Jen u vás zřejmě došlo k tomu, že vibrace nebo pravidelné pulzování je pro dosažení vyvrcholení zkrátka příznivější. A proč si neužít s drahou polovičkou a vibrátorem současně? Co nezvládne jeden, to druhý jistě dožene (4)!

Zdroj: (1) kniha: Blíží se výměna miliardy manželů, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3175415/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7678782/, (4) názor autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat