Filmové sexuální omyly neslučující se s realitou

Filmy jsou inspirativní, hrozivé, fantazijní, děsivé i erotické, a zvlášť ty s lechtivým tématem si pletou realitu se skutečností. Čemu byste určitě neměli věřit? Tyhle věci patří k mýtům!

Není žádným tajemstvím, že porno nese velkou vinu za zobrazování nereálného sexu – a to právem. Intimitu a sexuální prožitky přestavuje způsobem, který je matoucí, nepřesný a smyšlený. Co všechno je špatně?

Neexistující sexuální potíže

Dva se potkají v baru, restauraci nebo u někoho doma (to když se opravář v sexy montérkách přijde podívat na rozbitou pračku), prohodí pár slov, navzájem si zaflirtují a jde se na věc. Všimněte si, že tím komunikace začíná i končí. I když jsou snímky plné chrochtání, mlaskání a vzdychání, nikdo v nich neřeší antikoncepci, prevenci proti pohlavně přenosným chorobám či snad lubrikaci suché pochvy, včetně sexu ve sprše, přičemž každý ví, že voda vysušuje! Vše se odehrává hladce a bez komplikací, jakoby erektilní dysfunkce, nízké libido, předčasná ejakulace nebo neschopnost dosáhnout orgasmu vůbec neexistovaly!

Chybějící předehra

Podle výzkumu (1) českého Sexuologického ústavu, na kterém se podílela agentura STEN/MARK, to čeští milenci vidí takhle. Zhruba patnáct minut se věnují předehře a dalších patnáct minut samotnému milování. A teď to porovnejte s tím, co se odehrává ve filmové scéně zasažené do hotelového pokoje. Rozrazí se dveře, on z ní serve šaty, střih, proběhne pár zásunů penisu do pochvy a konec. Sex ve filmu je obvykle vyobrazen jako akt trvající několik minut, jehož součástí není duševní ani fyzická příprava. A když už, tak jen omezená. Pamatujte, že rychlovky jsou zábavné, ovšem pokud se poctivě střídají s delším a propracovanějším sexem.

Orgasmus z pohlavního styku

Herečky se šklebí, škubou tělem, brečí, pak taky stříkají (v případě mokrého orgasmu) a všelijak dávají nadšení ze samotného pohlavního styku zakončeného vyvrcholením. Problém je ten, že drtivá většina žen potřebuje přímou stimulaci klitorisu, jinak orgasmu vůbec nedosahuje. Jenže ve filmech ženám stačí pár sekund přirážení penisem a už prožívají jedno vyvrcholení za druhým.

Žádné nehody

Pokud se nejedná vyloženě o komedii, která je postavená na laciných vtípcích a humorných situacích, filmový sex je vždy perfektní. Nikdo nikdy neprdí, neudělá divné obličeje, nepotřebuje změnit polohu, protože se mu nedokrvuje noha, nepotí se a nebouchá hlavou o noční stolek. Opak je však pravdou. Reálný sex je nedokonalý, protože je lidský! A ve skutečnosti mohou nepříjemné okamžiky aktéry milování sbližovat.

Zdroje: (1) mep.zverina.cz/files/103-sexualni-chovani-v-cr-srovnani-vy-zkumu-z-let-1993-1998-2003-a-2008.pdf, názor autora - zbytek článku







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat