Sex a orgasmy u mužů chrání jejich srdce

Milujte se, je to zdravé hlavně pro srdce! Vědci znovu prokázali, že milostná aktivita chrání srdce a snižuje úmrtnost!

Sexuální vztah, který se definuje jako dlouhodobé nebo krátkodobé spojení s partnerem, jenž zahrnuje pohlavní styk, zejména sexuální aktivitu a sexuální intimitu, je jedním z nejzákladnějších typů sociálních vztahů, který se již dlouho uznává jako nezbytná součást lidského života (1). Již dlouho se mluví o tom, že partnerská sexualita ovlivňuje především kardiovaskulární zdraví.

Srdce jako v bavlnce

Zaprvé, sex je formou cvičení. Při pohlavním styku i při předehře dochází u mužů i žen k natahování svalů a šlach, ohýbání kloubů a kolísání hormonů, což může podporovat kardiovaskulární zdatnost. Zadruhé, intimita zabudovaná do sexuálního vztahu je zdrojem emocionální a sociální podpory, což je klíčová složka, která definuje životní kontext a následně podporuje zdraví jako takové (2).

Stop kolapsu

Nyní další studie (3) potvrdila, že trvale aktivní sexuální život je doopravdy prospěšný pro kardiovaskulární systém, zejména pak pro muže. Zvýšení srdeční frekvence pozitivně ovlivňuje krevní oběh, a může dokonce snížit pravděpodobnost srdečního infarktu. Zkrátka a dobře muži s nejvyšším počtem orgasmů mají lepší kvalitu života a žijí déle. Konkrétně bylo prokázáno, že sex a orgasmy snižují úmrtnost mužů o celých 50 procent! Tedy aspoň v porovnání s jejich vrstevníky, kteří se sexu a vyvrcholením oddávají pouze zřídka. Zdá se, že sexuální aktivita má skutečný ochranný účinek na zdraví mužů. Ale ani dámy si nemusejí zoufat.

Přirozená obranyschopnost těla jako bonus

Účast na sexu jednou až dvakrát týdně pomáhá posílit imunitní systém. Vědci zjistili (4), že lidé, kteří se milují jednou nebo dvakrát týdně, mají o 30 procent vyšší IgA (protilátka, která ukazuje, jak silný je náš imunitní systém) ve srovnání s těmi, kteří se od sexu drží dál. Naznačují tak ochrannou roli pohlavního styku bez ohledu na věk osoby nebo sexuální chování. Suma sumárum, se zvyšující se sexuální aktivitou se stav imunity stává kompetentnějším vypořádat se s patogeny, což vysvětluje nižší výskyt onemocnění u těch, kteří se pravidelně milují.

Zdroje: (1) www.en.wikipedia.org/wiki/Intimate_relationship, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5052677/, (3) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9448525/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8446874/






Celkem 4 komentářů

Kateřina
20.02.2023
jjkocourek jj
18.02.2023

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat