Sexuální polohy při pokusu o holčičku

Holka, nebo kluk? Od sexuálních pozic po načasování početí existuje spousta tvrzení o zvýšení šancí na početí holčičky. Skutečně vám něco z toho pomůže?

Většina nastávajících rodičů si přeje, aby jejich dítě bylo zdravé – bez ohledu na pohlaví. Jenže tajné sny jsou tajné sny! Toužíte po holčičce o trošku víc než po chlapečkovi? Pak se na vás, možná, usměje štěstí.

Kdo rozhoduje o výsledku?

Každý máme 23 párů chromozomů, z nichž jeden je zodpovědný za biologické pohlaví. Když někdo otěhotní, jeho dítě zdědí pohlavní chromozom od každého rodiče. Chromozom X pochází z vajíčka a chromozom X nebo Y pochází ze spermie. Pokud se dva chromozomy X spojí, narodí se žena, zatímco u X a Y je to muž. Jsou to tedy spermie, které určují biologické pohlaví dítěte (1)! Platí tudíž, že v závodě o dosažení a oplodnění vajíčka musí spermie nesoucí chromozom X vyhrát, pokud si někdo přeje počít dívku. A tady už to začíná být zajímavé.

Načasování styku a poloha ve vzájemné harmonii

V 60. letech minulého století americký lékař Landrum B. Shettles studoval spermie a jejich chování. Jeho poznatky se staly známými jako „metoda Shettles“. Teorie (2) je taková, že chromozom X je větší a těžší než chromozom Y, takže spermie chromozomu Y plavou rychleji. Spermie obsahující X jsou houževnatější, takže pohlavní styk déle před ovulací bude pravděpodobně mít za následek plod ženského pohlaví. Přesněji řečeno, aby se zvýšila šance na narození holčičky, Shettles radil mít sex ve dnech bezprostředně po menstruaci a úplně abstinovat asi tři dny před ovulací. Jiní vědci to ale zpochybnili.

Například práce výzkumnice veřejného zdraví Elizabeth Whelan v 70. letech 20. století odporovala Shettlesově metodě a dokonce naznačovala (3), že opak je pravdou. Whelanová tvrdila, že pohlavní styk čtyři až šest dní před ovulací – jinými slovy, blíže ke konci menstruace – vytvoří mužský plod, nikoli ženský.

Sexuální pozice pro holčičku: Co funguje?

Myšlenka, že existuje sexuální poloha, která zvyšuje šance na početí dívky, je běžně rozšířená. Koneckonců, Shettles a další jemu podobní hlásali, že pohlaví dítěte neovlivňuje jen to, kdy máte sex, ale jak. Nejlepší sexuální polohy pro početí dívky jsou prý ty, při kterých průnik není příliš hluboký, ale naopak mělký, protože spermie musí žít déle, aby oplodnila vajíčko. K tomu potřebuje přežít kyselé prostředí pochvy, jež podporuje spermie chromozomu X (2).

A zase ten misionář!

Na základě toho jsou pozice tváří v tvář ideální, přičemž nejlepší volbou je staromódní misionář. Hluboký průnik – například zezadu – způsobuje, že vajíčko pravděpodobně oplodní spermie chromozomu Y, protože jsou ejakulovány blíže k děložnímu čípku, kde je prostředí méně kyselé a zásaditější (5).

Buď, jak buď, poměr pohlaví je jasný. Podle zprávy Světové zdravotnické organizace (4) z roku 2011 se přibližně 49 procent narozených dětí narodí jako holčičky, zatímco 51 procent jsou chlapci. Na přírodu je člověk krátký a jednoduchou pravdou je, že během početí nemůžete udělat nic, co by mohlo spolehlivě diktovat pohlaví dítěte. To ale neznamená, že se o to nemůžete pokusit.

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4150872/, (2) www.embryo.asu.edu/pages/shettles-method-sex-selection, (3) www.embryo.asu.edu/pages/whelan-method-sex-selection, (4) www.npr.org/sections/health-shots/2015/03/30/396384911/why-are-more-baby-boys-born-than-girls, (5) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21987941/






Celkem 3 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat