Odhalte vaši ukrytou sexuální osobnost

Nesoulad sexuálních osobností je jedním z nejčastějších problémů, se kterými se sexuální terapeuti potýkají. Může totiž zničit i ten nejlepší vztah. Přitom stačí pochopit, jaká sexuální osobnost se ve vás a v partnerovi ukrývá. Je pak snazší najít kompromisy!

Zapomeňte na vše, co jste kdy slyšeli o přitahování protikladů – shoda je v posteli mnohem užitečnější. Potíž je v tom, že není snadné okamžitě rozpoznat sexuální osobnost vašeho partnera, neboť na začátku vztahu mysl zatemňuje syrová vášeň a účinky hormonů. Vzpomeňte si na sebe…

Novost a akt zamilovanosti zvyšuje sexuální touhu u lidí s nízkým libidem a činí je odvážnějšími. Pochopitelně, že v momentě, kdy produkce hormonů klesá, nastává stabilita – obvyklý stav. A z něj se dá ledacos vyčíst. Australská sexuální terapeutka Sandra Pertot, která má více než 45 let zkušeností v klinické praxi, identifikovala 10 typů libida neboli „sexuálních osobností“. Najděte tu svoji!

Smyslná sexuální osobnost

Pro smyslné sexuální osobnosti je emocionální intimita důležitější než sexuální výkon. Patříte-li mezi ně, vše zpomalte, zaměřte se na dotek a hlazení a volte polohy tváří v tvář. Udržujte oční kontakt.

Erotická sexuální osobnost

Sex musí být intenzivní a chtivý. Nenápadný „obyčejný“ zážitek je v pořádku, ale musí být přerušován mimořádnými milostnými setkáními. Rozmanitost bývá prvořadá, takže při každém sexu změňte alespoň jednu věc (denní dobu, polohu, techniku, styl), střídejte rychlovky s dlouhými maratony. Vyzkoušejte hraní rolí.

Závislá sexuální osobnost

Závislý sex se používá k uvolnění stresu a pokud je někomu odepřen, dotyčný se rozruší. Jedná se převážně o mužský typ osobnosti, která se spojuje lidmi, kteří používají masturbaci jako způsob, jak se vyrovnat s hněvem a jinými negativními emocemi. V tomto případě nesmírně pomáhá terapie a povzbuzování (posilování sebevědomí).

Reaktivní sexuální osobnost

Máte jasno. Sex je o dávání, nikoli přijímání. Tento postoj může být založen na nízkém sexuálním apetitu nebo domněnce, že musíte vidět svého partnera vzrušeného, abyste se vzrušili sami. Řešení? Chvíli si hrajte na partnera a on zase na vás. Prostě si to v ložnici prohoďte.

Nároková sexuální osobnost

Sex je přece nutnost a právo! Taky si tohle říkáte? Pak málo rozumíte sexuálním potřebám svého partnera – nebo dokonce svým vlastním. Přitom sobě ani jemu nic nedlužíte. Pokud vy nebo partner patříte do této skupiny, zvažte sezení s terapeutem.

Návyková sexuální osobnost

Sex je něco, co vám připadá tak přitažlivé, že je těžké tomu odolat. Naprosto vás ovládá, jste náchylní k podvádění. Pokuste se směrovat svoji pozornost a nadšení do jiných vášní. Sex střídejte s masturbací, aby byla vaše úroveň potěšení co nejvyšší.

Zakřiknutá sexuální osobnost

Sex je znepokojující. Cítíte se pod tlakem, máte obavy z výkonu a myslíte si o sobě, že v posteli nestojíte za nic. Mluvte o svých úzkostech, pracujte na sebevědomí a nenechte si namluvit, že vám milování nepřinese nic dobrého. Naopak!

Nezúčastněná sexuální osobnost

Sex vám poskytuje jen málo potěšení, málokdy po něm toužíte, což může představovat důsledek nějakého traumatu nebo stresu, který potlačuje jakoukoli přirozenou touhu. Zaměřte se na práci se svým tělem a myslí, analyzujte, co to s vámi dělá, když se navzájem dotýkáte nesexuálně a poté sexuálně.

Rozptýlená sexuální osobnost

Sex vnímáte pozitivně, ale necháte se strhnout povinnostmi, okolním hlukem, stresem z práce… Co s tím? Každý měsíc vymyslete alespoň dva nové nápady, které byste chtěli vyzkoušet. Čím více úsilí vynaložíte, tím je pravděpodobnější, že si zážitek nenecháte zkazit rušivými vlivy.

Kompulzivní sexuální osobnost

Sex je dobrý pouze tehdy, když dodržujete konkrétní rituál. Do tohoto typu mohou spadat fetišisté. Nic proti ničemu, ale své obvyklé nápady prostřídejte s tím, co si přeje váš protějšek. Jednou se pomilujte tak, podruhé jinak. Říká se tomu kompromis.

Zdroje: www.couplestherapymelbourne.com, www.wikipedia.org







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat