Proč ženy předstírají orgasmus a kdy se to vlastně hodí

Záškub tělem, vzdychání, předstírané uvolnění prostřídané blaženým úsměvem. Taky filmujete vyvrcholení? Pak to má svá pro a proti!

Ne, to se vám nezdá. Průzkum z roku 2021 ukázal, že ženy každý rok předstírají neuvěřitelných 39 orgasmů (1). Z jiných anket dále vyplynulo, že hlavně dámy, které vydělávají více peněz než jejich partneři, vyvrcholení filmují s dvakrát vyšší pravděpodobností.

Vedoucí autorka Jessica Jordan z Floridy uvedla, že příčina tohoto jevu je složitá, ale částečně pramení z domněnky, že úkolem žen je chránit mužskou mužnost (ego) – navzdory jejich vlastní neřešené nejistotě. Kromě ochrany pánských citů se mezi důvody předstírání řadí touha po rychlejším ukončení milostného setkání a následně, což může být trochu překvapivé, povzbuzování vlastní rozkoše!

Teorie "Fake it untill you make it"

„Předstírej to, dokud to neuděláš.“ Tato teorie je založena na předpokladu, že když předvedete věc, kterou chcete, aby se stala, tak k ní skutečně dojde. Ostatně, psychologové to samé používají u pacientů s depresí: Akt úsměvu spouští hormony, díky nimž se cítíme šťastnější, takže nucený úsměv se nakonec změní ve skutečný. Jak to vypadá v praxi, aspoň co se vyvrcholení týče?

Jen vy, on a orgasmus

Třiatřicetiletá Monika orgasmus předstírá celkem pravidelně. „Vědomě zrychlím svůj dech, napnu svaly, začnu vzdychat a kroutit se v bocích. Tím se prostě dostanu přes práh bodu, kdy někdy, neříkám že pokaždé, mě to pohltí natolik, že se skutečně uvolním a ten orgasmus mám,“ popisuje marketingová specialista. Podle ní tedy předstírání nutně nemusí být tak špatné, jak se o něm říká. „Cílím na výsledek, tak je přece jedno, jak se k němu dostanu,“ krčí rameny. V tomto směru je však důležité poznamenat, že teorii, pro kterou má angličtina označení „fake it till you make it“ není vhodné praktikovat v začátcích partnerského vztahu. Proč?

Nová láska – špatné návyky

Všechno je nové, vzrušující a divoké. Jenom ten orgasmus nepřichází. Napadne vás tudíž tomu „trochu pomoci“. Předstíráte poprvé, podruhé, což má za následek, že milenec (nebo vy) bude nadále používat stejné neúčinné techniky, které vás na vrchol nikdy nepřivedou. Po každém sexu tak zůstanete frustrovaní a podráždění. Místo toho seberte odvahu a začnete milenci naznačovat (gesty, řečí těla, ale i slovy). Komunikace je a bude klíčem k dobrému sexu, nebo ne?

Zdroje: (1) www.wnsdigital.com/us/2020/09/surprising-number-of-americans-have-split-from-a-partner-because-of-bad-sex, www.wikipedia.org






Celkem 3 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat