Kolikrát se páry pomilují před početím dítěte

Snažíte se o miminko? Pak je váš milostný život o něco víc aktivnější. Jak moc? Tahle anketa v číslech odhalila, kolikrát se páry pomilují, než se dočkají dobrých zpráv!

Otěhotnět na první „pokus“? To by se vám líbilo! V praxi to bohužel tak snadné není. Vlastně se jedná o pořádnou dřinu, což dokazuje rodičovský web ChannelMum, který se dotazoval 1 194 britských rodičů. Anketa (1) ukázala, že polovina respondentů se ve snaze mít dítě miluje mnohem častěji, než je obvyklé. Energických 10 procent párů se každý měsíc líbalo 15 až 20krát, zatímco jeden z 20 párů v ložnici dováděl téměř denně – 21 až 25krát.

Je to fuška!

Nastávajícím rodičům obvykle trvá 185 dní, než jim těhotenský test ukáže pozitivní výsledek, což odpovídá šesti měsícům a třem dnům. A většina párů, které se snaží o dítě, se před otěhotněním pomiluje v průměru 78krát.

Nejlepší pozice

U těchto dvojic pak nejvíc frčí misionářská pozice, kterou využívají tři čtvrtiny párů, následovaná „psím stylem“. Sluší se uvést, že celých 43 procent párů se cítí pod tlakem a některé narovinu přiznávají, že jim sex ve snaze otěhotnět nepřináší tolik potěšení. Anketa dále ukázala, že jedna ze 16 žen si dokonce rezervuje speciální dovolenou určenou k plození dětí, což někoho skutečně může vyděsit. Necelá třetina žen pak otěhotní hned v prvním měsíci a pětině to trvá rok až tři roky (1).

Častější sex se nedoporučuje

Podle mnoha odborníků by však páry při snaze o početí neměly mít sex více než jednou denně. Ačkoli si mohou myslet, že více sexu znamená lepší šance na otěhotnění, ve skutečnosti příliš časté milování snižuje počet zdravých spermií. A pochopitelně, že záleží nejen na frekvenci mazlení, ale i na ovulaci. Za nejplodnější den se obecně považuje období dva dny dní před ní a přímo den ovulace. Ostatně, příroda to má zařízené velmi dobře (2).

A zase ty počty!

Během ovulace vaječník uvolňuje zralé vajíčko. Toto vajíčko se dostane dolů do vejcovodu na cestě do dělohy, přičemž spermie mohou žít v těle ženy asi pět dní. Takže, když se snažíte otěhotnět, vaším cílem by mělo být mít živé spermie ve vejcovodech, když ovulujete. A jak tohle období neprošvihnout? Můžete použít aplikaci nebo si vést kalendář s vyznačením menstruačního cyklu. Trefou do černého jsou i ovulační testy, které jsou k dostání v každé lékárně. (Pokud máte 28denní cyklus, budete ovulovat kolem 14. dne.) (3)

Zdroje: (1) www.channelmum.com/parenting/trying-for-a-baby/getting-pregnant/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK556033/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK441996/ 






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rizoto

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat