Telefonu dáváme přednost před sexem

Přijali byste vyzvánějící telefon i při sexu? Nedivte se, ono je to běžné. Lidé jsou prý na svých chytrých přístrojích natolik závislí, že jim před milováním dávají přednost!

Pokud by vám tak před dvaceti lety někdo řekl, že skoro každý člověk na světě bude vlastnit mobilní zařízení, které je schopné provádět řadu složitých úkolů a získávat velké množství informací během několika sekund, bylo by asi obtížné si něco takového představit. Dnes bychom si zase jen těžko představili, že tento cenný přístroj po ruce nemáme. Milujeme ho natolik, že mu dáváme přednost dokonce i před sexem. Netýká se to i vás?

Zlato, počkej, tohle musím vzít!

Vyzvánějící telefon? Asi nic vášnivou chvilku nenaruší víc. Příhodným vyústěním situace by bylo ten kravál zkrátka ignorovat, popřípadě zvonění ztlumit a dál se intimně věnovat partnerovi. Jenže takhle to v dnešní době vážně nechodí. Podle nelichotivých statistik (1) totiž jeden z pěti lidí hovor přijme i ve chvílích probíhajícího sexu. A je vlastně ještě hůř, neboť se to týká i příchozích zpráv a emailů. „Lidé se marně snaží přijít na to, jak bez smartphonů fungovat, a to dokonce i v ložnici,“ potvrzuje Sarah McConomy, což je provozní ředitelka britské společnosti SellCell, která se zabývá prodejem telefonů „z druhé ruky“ (2).

Tak trochu jiná láska

„Běžní uživatelé smartphonů své zařízení kontrolují až stokrát denně. Je tedy běžné, že s nimi mají hlubší intimitu než se svými partnery. Telefony jsou středobodem jejich světů, přičemž jim mnohdy způsobují větší vzrušení než to, které je spojené se sexem,“ překvapuje výše jmenovaná prodejkyně. A může za to koronavirus, myslí si tato žena. Právě on podle ní podnítil populační telefonní závislost, protože během pandemie byl mobil jediným spojením se světem i blízkými. I když to možná má svou logiku, pořád to nic nemění na faktu, že smartphone je velkým nepřítelem partnerského vášnivého souznění (2).

Zdroje: (1) www.norwayfuture.net/?_=%2Fblog%2Fphone-addiction-statistics-watch-out-your-phone-addiction-is-making-your-dating-sex-life-toxic%2F%23KJWqMdlUlBn8PPpbQxjsi4jwdI0uGFCs, (2) www.nypost.com/2023/11/01/lifestyle/phone-addiction-is-ruining-your-sex-life-tips-to-prevent-breakup/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:52
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 15:44

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat