Sexy věci, za které bychom měli poděkovat roku 2023

Rok se s rokem sešel, je čas bilancovat. Svět intimity a sexu totiž nespí, naopak je pěkně divoký! Za které tři nejsmyslnější věci bychom právě teď měli být vděční?

Každý ví, že zapojení se do sexuální aktivity, sólové i partnerské, má širokou škálu fyzických a psychologických výhod. S novými technologiemi, které začínají posouvat hranice, se možnosti v oblasti sexu a vztahů rozšiřují, takže, díky, starý roku 2023, dal jsi nám tyhle tři sexy věci!

1. Virtuální realita otevírá nové sexuální příležitosti

Již v roce 2019 se v Holandsku otevřelo první 5D kino na světě, které diváky doslova vtahuje do děje. Trojrozměrný obraz doprovází řada speciálních efektů, jež napodobují pohyb na obrazovce. Nyní se virtuální zábava přesouvá i do běžných domácností a nabízí jedinečnou příležitost zapojit naše sexuální fantazie způsobem, který by dříve nebyl možný. A co se týče vývoje erotických pomůcek, tak ty už je možné s virtuální realitou spárovat.

Byla navržena široká škála hraček (pro všechny pohlaví a orientace) a mnoho z nich se dá bezdrátově ovládat pomocí mobilní aplikace. Už žádná geografická omezení partnerské sexuální aktivity. Mimochodem, když vědci začali zkoumat výhody a možnosti takové technologie, zjistili, že virtuální realita zvyšuje sexuální touhu a pocity empatie (1).

2. Čím dál častěji se potvrzují zdravotní benefity sexu

Víc, než kdy jindy se objevují slibné souvislosti mezi sexuální aktivitou a celou řadou pozitivních zdravotních výsledků. Například jedna studie více než 30 000 amerických mužů potvrdila, že u těch, kteří hlásili vyšší hladiny frekvence orgasmu, byla méně pravděpodobná diagnostika rakoviny prostaty (2). A takových dobrých zpráv přibývá. Sex ulevuje od bolestí hlavy, stejně jako masturbace, snižuje stres a působí proti psychologické úzkosti.

3. Milenci procvičují všímavost

V posledním desetiletí se stále více klade důraz na sexuální všímavost (schopnost plně prožívat přítomnost), což podporuje hlubší pochopení vlastních tužeb a preferencí a podporuje naplňující sexuální zážitek. Toto vědomí nejen obohacuje vztahy, ale také přispívá k celkové pohodě a umožňuje jednotlivcům přijímat svou sexualitu s důvěrou a autentičností. A milenci všímavost konečně začínají procvičovat! V nedávné studii manželských párů (3) účastníci uvedli, že pokud se soustředí na prožitek „teď a tady“, při milování se snadněji uvolní a častěji dosahují orgasmu. Další důvod, proč právě teď za sex projevit vděčnost!

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9684871/, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27033442/, (3) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34405307/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden může být plný intenzivních emocí a hlubokého uvědomění. Pokud jste ve vztahu, možná budete cítit potřebu vyjádřit své pocity a touhy otevřeně. Nebojte se sdílet své myšlenky a snažte se pochopit i pohled svého partnera. To může po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
67 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat