Sexy věci, za které bychom měli poděkovat roku 2023

Rok se s rokem sešel, je čas bilancovat. Svět intimity a sexu totiž nespí, naopak je pěkně divoký! Za které tři nejsmyslnější věci bychom právě teď měli být vděční?

Každý ví, že zapojení se do sexuální aktivity, sólové i partnerské, má širokou škálu fyzických a psychologických výhod. S novými technologiemi, které začínají posouvat hranice, se možnosti v oblasti sexu a vztahů rozšiřují, takže, díky, starý roku 2023, dal jsi nám tyhle tři sexy věci!

1. Virtuální realita otevírá nové sexuální příležitosti

Již v roce 2019 se v Holandsku otevřelo první 5D kino na světě, které diváky doslova vtahuje do děje. Trojrozměrný obraz doprovází řada speciálních efektů, jež napodobují pohyb na obrazovce. Nyní se virtuální zábava přesouvá i do běžných domácností a nabízí jedinečnou příležitost zapojit naše sexuální fantazie způsobem, který by dříve nebyl možný. A co se týče vývoje erotických pomůcek, tak ty už je možné s virtuální realitou spárovat.

Byla navržena široká škála hraček (pro všechny pohlaví a orientace) a mnoho z nich se dá bezdrátově ovládat pomocí mobilní aplikace. Už žádná geografická omezení partnerské sexuální aktivity. Mimochodem, když vědci začali zkoumat výhody a možnosti takové technologie, zjistili, že virtuální realita zvyšuje sexuální touhu a pocity empatie (1).

2. Čím dál častěji se potvrzují zdravotní benefity sexu

Víc, než kdy jindy se objevují slibné souvislosti mezi sexuální aktivitou a celou řadou pozitivních zdravotních výsledků. Například jedna studie více než 30 000 amerických mužů potvrdila, že u těch, kteří hlásili vyšší hladiny frekvence orgasmu, byla méně pravděpodobná diagnostika rakoviny prostaty (2). A takových dobrých zpráv přibývá. Sex ulevuje od bolestí hlavy, stejně jako masturbace, snižuje stres a působí proti psychologické úzkosti.

3. Milenci procvičují všímavost

V posledním desetiletí se stále více klade důraz na sexuální všímavost (schopnost plně prožívat přítomnost), což podporuje hlubší pochopení vlastních tužeb a preferencí a podporuje naplňující sexuální zážitek. Toto vědomí nejen obohacuje vztahy, ale také přispívá k celkové pohodě a umožňuje jednotlivcům přijímat svou sexualitu s důvěrou a autentičností. A milenci všímavost konečně začínají procvičovat! V nedávné studii manželských párů (3) účastníci uvedli, že pokud se soustředí na prožitek „teď a tady“, při milování se snadněji uvolní a častěji dosahují orgasmu. Další důvod, proč právě teď za sex projevit vděčnost!

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9684871/, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27033442/, (3) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34405307/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

11 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:40
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat