Spánek nakopne unavené libido

Existuje mnoho důvodů, proč nemáte chuť na sex. Ale naštěstí existuje i několik způsobů, jak to změnit, pokud budete chtít.

Vyvážený sexuální život, který těší všechny zúčastněné, nelze považovat za samozřejmost. Naopak. Existuje překvapivé množství rušivých faktorů, které mohou ovlivnit náš sexuální apetit. Pozradíme, co můžete udělat pro to, aby to v posteli bylo zase lepší. 

Hýbejte se

Sport a cvičení pomáhají v mnoha ohledech a jsou pro nás dobré v mnoha oblastech. Sport odbourává stres, jsme vyrovnanější a naše tělo má lepší krevní oběh, samozřejmě včetně pohlavních orgánů. To zase zajišťuje lepší schopnost vzrušení, sexuální stimulaci, a tedy lepší orgasmy. Zejména vytrvalostní sporty zvyšují hladinu testosteronu u žen, což zase zvyšuje libido.

Jezte zdravě

Konzumace vyvážené stravy bohaté na ovoce, zeleninu, celozrnné obiloviny a bílkoviny může pomoci poskytnout tělu živiny, které potřebuje k udržení zdravého libida. Na naši touhu pozitivně působí zejména vitamín B6, zinek a hořčík. 

Starejte se o sebe

Stres je naprostým zabijákem rozkoše, zvláště u žen. Řešení je tedy poměrně jednoduché: zajistit relaxaci. V každodenním životě to samozřejmě není vždy snadné, ale určité malé rituály a relaxační techniky, jako je jóga, meditace, dechová cvičení a psaní deníku, mohou pomoci snížit stres a podpořit libido.

Jděte do postele

Spánek je posvátný a často ho zanedbáváme. Má obrovský vliv nejen na naši energetickou hladinu, ale také na naše duševní zdraví. Dlouhodobý nedostatek spánku může vést k vyčerpání a následnému poklesu chuti na sex. Protože když jste vyčerpaní, většinou už nemáte chuť být v posteli aktivní. Zdravá spánková hygiena zde může udělat velký rozdíl.

Pojďme si promluvit o...

Otevřená komunikace s partnerem může pomoci znovu posílit touhu a intimitu. Každodenní komunikace je samozřejmě důležitá, ale jde také rozhovory o vašem sexuálním životě. Čím otevřenější, tím lépe a někdy jen to, že o tom mluvíte, vás přiměje znovu mít sex. Co jiného můžete zkusit: sexting, společné sledování porna, objednávání erotických hraček a jejich zkoušení. Samozřejmě jen v mezích toho, co vám vyhovuje. A když to nedopadne dobře, bude to aspoň sranda.

Síla bylin

Existují některá přírodní afrodiziaka, jako jsou některé bylinky a koření, které mohou zvýšit libido. Patří mezi ně například zázvor, ženšen, maca nebo šafrán. Stojí to za zkoušku. 

Nechte se zkontrolovat

Někdy je klesající sexuální touha způsobena také zdravotními problémy nebo změnami hormonální rovnováhy, například po těhotenství nebo v menopauze. O to důležitější jsou preventivní prohlídky a v případě potřeby i kontrola hladiny hormonů. Zejména ženy v období menopauzy a po ní často trpí vaginální suchostí, která je při sexu problematická, a proto vás samozřejmě intimity nijak zvlášť nezajímají. Dobrá věc je: tyto problémy lze vyřešit.

Udělej si sám

Sex skutečně může zvýšit chuť na sex – ať už s partnerem nebo sólo. Ženy při orgasmu uvolňují mužský pohlavní hormon testosteron, který zase zvyšuje sexuální touhu. Pokud tedy máte sex pravidelně, vytváří se ve vašem těle více testosteronu, což zase zvyšuje vaši chuť na sex. Navíc prostřednictvím onanie ještě lépe poznáváte své tělo, můžete si vyzkoušet, co se vám líbí, a říct o tom partnerovi. Zlepší se tak nejen váš sexuální život, ale také vaše tělesné pocity a možná i vaše orgasmy. Dvojitá výhra. 

Dotýkejte se navzájem

Masáže nejen uvolňují napětí, mohou mít také velmi povzbuzující účinek a zvyšují libido. Protože podporují krevní oběh, ale jsou také velmi smyslné a sexy. Alespoň když to dělá váš partner, nebo se navzájem hýčkáte. To zvýší vaše libido, a navíc zajistí blízkost a bezpečí.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8498958/, názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat