Mužská fascinace ženskými prsy má evoluční základ

Kde se to pěkně vyprsí, tam o pozornost není nouze. Kdy pro silnější pohlaví ženská ňadra začala být středobodem vzrušení? To byste vážně neuhodli!

Malá, velká, souměrná i nesouměrná. Ňadra jsou zkrátka všude a pohledem na ně muži nikdy nepohrdnou. Někdo by mohl namítat, že je okoukávání dekoltu sexistické a neslušné, ovšem pánové za tuhle touhu opravdu nemohou. Mají to napsané v genech!

Příroda je mocná čarodějka

Že má mužská prsní fascinace značně hluboký evoluční základ, na to poukazuje i americký sociální psycholog, autor knih a vědecký výzkumník Justin Lehmiller ve svém recenzovaném časopise The Psychology of Sex (1). Podle něj tato měkká část dámského těla ale nebyla významným faktorem přitažlivosti vždycky, nýbrž až ve chvíli, kdy lidské bytosti začaly chodit vzpřímeně.

Pozor, změna!

„Než jsme se naučili chodit po dvou, největším zdrojem vizuálního vzrušení byly ženské hýždě. Jakmile jsme konečně vstali, už nebyly tak patrné a předčila je prsa,“ vysvětluje svou zajímavou hypotézu tento odborník s tím, že kolují i jiné teorie. Zatímco jedna praví, že si silnější pohlaví vyvinulo preferenci k ňadrům proto, protože jejich stimulace zvyšuje pouto s partnerkou, druhá poukazuje na nepřehlédnutelnou indikaci sexuální zralosti a stavu plodnosti. Ať už je pravda kdekoli, jisté je, že laskání prsou, zejména tedy bradavek, může jejich majitelku přivést až k orgasmu, což má na vlastní kůži i blaho vyzkoušeno přibližně 12 procent dam (2). No není to hezké – dosáhnout vrcholu tímto způsobem? V tomhle směru bude na názor týkající se upevňování partnerského pouta zřejmě trefou do černého.

Tam dole se vůbec nezdržuj!

„Základní myšlenkou je, že ženy považují stimulaci prsou a bradavek za sexuálně příjemnou. Ve skutečnosti některé ženy považují stimulaci bradavek za tak příjemnou, že jim to skutečně přivodí orgasmické potěšení,“ uzavírá vědecký výzkumník Justin Lehmiller.

Zdroj: (1) www.punchng.com/why-men-are-irresistibly-drawn-to-breasts/, (2) www.researchgate.net/publication/301664162_Female_hot_spots_extragenital_erogenous_zones







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:08
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat