Zajímavá pravda o mužském sexuálním vrcholu

Ve dvaceti dosahuje sexuální touha svého maxima, což ovšem neznamená, že by se muži cítili nejlépe uspokojení. Jaká překvapivá věková kategorie si erotiku užívá nejvíc v životě? A proč?

Jak muži stárnou a jejich těla se mění, zcela logicky to ovlivňuje i sexuální apetit. Kdy jsou pánové eroticky nejčilejší a kdy zase nejspokojenější? Kupodivu to není jedno a to samé.

Čas prostě nezastavíš

Většina lidí, a to z řad obou pohlaví, je ve svých 20 letech intimně aktivnější než v jakékoli jiné životní dekádě (1). Zdá se tedy, že v tomto klíčovém období mužská sexuální touha dosahuje naprostého vrcholu, načež začíná pomalu klesat, a to nějak po třicítce. Přispívá tomu fakt, že ve zralejším věku se podstatně zvyšuje pravděpodobnost nechvalně známé erektilní dysfunkce, která postihuje zhruba třetinu jedinců (2). To opravdu nejsou ideální postelové podmínky, že? Navzdory možným narušeným funkcím pohlavního orgánu a s tím spojené omezené frekvenci laškovného divočení jednoznačně nejvyšší sexuální blaženost hlásí podle jisté norské studie (3) padesátníci. Spletla se tady příroda? Anebo věda? Dost možná obě.

Učení dělá mistra

Buď jak buď, obecně se předpokládá, že si starší i přes menší četnost sexu v ložnici vrní blahem proto, protože je jejich milostný život zkrátka kvalitnější, a to díky letitým získaným zkušenostem. Ti, kteří se navíc těší z uspokojivého zdraví, se o fyzické projevy lásky i nové polohy zajímají dvakrát tolik, ukazují výzkumy (4). Do kdy tahle zlatá éra trvá? Jste-li přesvědčení o tom, že v důchodu o sexu nemůže být ani řeč, pak jste na velkém omylu. Z pohledu odborníků mají pánové očekávanou délku sexuální aktivity do 70 let, což potvrzuje skutečnost, že je u populace v kategorii „50 plus“ v posledních letech zaznamenán významný nárůst sexuálně přenosných nemocí (6).

Zdroje: (1) www.bjui-journals.onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/j.1464-410X.2005.05904.x, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5960035/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10903604/, (4) www.researchgate.net/publication/372938206_Predicting_Changes_to_Sexual_Activity_in_Later_Life_A_Longitudinal_Study, (5) www.journals.lww.com/em-news/fulltext/2020/11000/special_report__sti_rate_has_doubled_among_senior.4.aspx







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat