Opravdu se sexem hubne?!

Společenské magazíny často a rády přinášejí články o pohlavních aktivitách jako nejlepším způsobu, jak spojit příjemnou rozkoš s užitečným spalováním kalorií.

Desítky let tak slýcháme, že milování je nejlepší tělocvik, při němž se hubne. Jenže to bychom museli souložit velmi energicky aspoň dvě hodiny denně. Při sexu totiž spaluje průměrný člověk jen minimum energie.

Podle studie publikované v odborném časopise New England Journal of Medicine trvá soulož v průměru jen šest minut a lidé při ní vykonávají tolik pohybů, že spálí obyčejných jedenadvacet kilokalorií. To se rovná asi dvěma minutám chůze, necelé půlminutě běhu či minutě chůze do schodů.

„Pokud člověk energicky souloží asi půl hodiny, spálí jen kolem osmdesáti až sta kilokalorií,“ tvrdí autoři studie. Půlhodina sexu se tak rovná asi dvěma minutám rychlého běhu.

Sex je velmi zdravý a prospívá organismu na mnoha úrovních. Zlepšuje dýchání a činnost srdce, ale vedle toho se při něm vylévají spousty látek a hormonů do krve, takže působí na humorální úrovni. Sex je skutečně léčivý, což prokázala řada výzkumů. „Není však nejvhodnější metodou hubnutí a nenahradí aerobní pohyb, jemuž by se lidé vedle sexu měli věnovat,“ tvrdí autoři studie. Podle nich stále platí. K pravidelnému sexu je potřeba aspoň třikrát týdně se hodinu velmi energicky pohybovat.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

10 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:53
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:47
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat