Vrásky nejsou nutností: Jak na ně?

29.04.2017 | Testování

Vrásky. Jsou sice přirozenou součástí stárnutí, ale to neznamená, že zbrázděný obličej musí čekat na každou z nás. Nejenže jejich vznik můžeme ovlivnit ještě dříve, než se vrásky objeví, ale navíc s těmi správnými pomocníky můžeme jejich nástup výrazně zpomalit či rovnou zastavit!

Jak si zajistit mladistvou pleť a tím i mladistvý vzhled, i když na narozeninovém dortu už nám hoří trochu víc svíček, než bychom si přály?

Co si dáváme na talíř

I na naší pokožce se odráží to, co jíme. A především to, zda jí dopřáváme ty správné živiny. Kromě vitaminů a minerálů, které potřebuje náš organismus ke správnému fungování, hrají důležitou roli v péči o pleť antioxidanty. Ty totiž vychytávají v těle škodlivé volné radikály, jež mimo jiné neprospívají ani naší pleti. Jejich zásobárnou je především ovoce a zelenina, na které by měla být naše strava bohatá.

Slunce není vždy kamarád

Nechráněné pleti sluneční paprsky škodí – UV záření, které obsahují, totiž přispívá k předčasnému stárnutí pleti. Nikdy nevycházejte ven bez nanesení krému s ochranným faktorem – a to v jakémkoli ročním období a v podstatě za jakéhokoli počasí (že je pod mrakem, neznamená, že nějaký ten sluneční paprsek nepronikne až k vám).

Bez cigaret

Nejenže kouření přispívá k celé řadě závažných chorob, ale na kráse nám také dvakrát nepřidává! A o jeho vlivu na stárnutí pleti by se daly napsat romány (které by rozhodně měly hodně blízko k hororům). Jen si to vezměte – zažloutlé nehty, nezdravá barva pokožky a samozřejmě charakteristické vrásky v okolí úst, které se vesele prohlubují s každou další cigaretou.

Raději úsměv

Nejrůznějšími grimasami pleti dvakrát neprospíváme, naopak ji zbytečně namáháme a přispíváme ke vzniku vrásek. A netýká se to jen mračení, ale i mžourání. Ani si to nemusíte uvědomovat, ale pokud máte pocit, že se vám v okolí očí množí vrásky, možná to nebude jen od smíchu. Je klidně možné, že byste už potřebovala nějaké slabší brýle. Takže se objednejte k oftalmologovi, nechte si vyšetřit zrak a skoncujte se mžouráním. Pokud svítí slunce, nezapomínejte na tmavé brýle – přivírání očí před slunečními paprsky totiž způsobuje vrásky zrovna tak.

Dokonalí pomocníci

Vsadit byste také měla na tu správnou péči. A to ještě dřív, než se první vrásky vůbec objeví. Nejčastěji první nerovnosti pleti zaznamenáváme v okolí očí a úst, a tak bychom se na ně měly zaměřit jako první. I když je vám třeba teprve pětadvacet, je na čase porozhlédnout se po nějakém šikovném pomocníkovi. Pokud už se první vrásky okolo vašich očí či rtů objevily, je na čase zakročit.

Chybu určitě neuděláte s novým Anti-aging sérem od Manufaktury s omlazující silou sedmikrásek, které měly možnost vyzkoušet i naše testerky. Jak byly s tímto jedinečným sérem spokojeny?

Začnu s hodnocením obalu, pro mě byl velmi praktický, krásný, sérum se snadno nanášelo. Chladivý efekt aplikátoru mi vyhovoval. Mohu vřele doporučit těm, co už mají nějaké ty vrásky okolo očí a rtů, nebo jako prevenci těm, co je nemají. Kůže byla po aplikaci séra zvláčněná, hydratovaná, vypnutější. Skoro jsem necítila, že ho mám nanesené, to chválím, nemám ráda mastnou pleť. Moje oči i rty si toto sérum pochvalují,“ napsala testerka Misha69.

„Značku Manufaktura mám velmi ráda a mám od ní už několik výrobků. Je to skvělá přírodní kosmetika. Jsem moc ráda, že jsem mohla otestovat i Anti-aging sérum. S výsledkem jsem velmi spokojená a určitě u něj zůstanu, koupila jsem ho i mamince, aby mohla testovat také, a moc si to pochvaluje. Vrásky se opravdu zjemnily, na mě to není takový rozdíl, ale u maminky je rozdíl opravdu znatelný. Obě doporučujeme,“ shrnula testerka malavladuska.

Podobně jako ona se vyjádřila i další z testerek – Seboosis: „Praktické balení, které se vejde i do nejmenší kabelky, je skvělé hlavně pro ženy, které jako já často cestují. Zírám na redukci otoků očí. Myslím, že tomu i hodně pomáhá kovový aplikátor, který příjemně chladí a jako by očím dodával novou energii. Aplikátor se mi celkově moc zamlouvá. Neumažete si ruce a jen jemným zmáčknutím naneseme potřebné množství krému. Příjemná jemná vůně je chtěným plus. Vřele doporučuju, já sama ho hodlám používat dál.“ Mimochodem, právě Seboosis byla jednou z mála testerek, které odhalily i nějaký nedostatek sedmikráskového Anti-aging séra od Manufaktury. „Musím ho schovávat před mamkou, které se taky velice zamlouvá,“ postěžovala si.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

14 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:00
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:56
218 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat