Chcete být zdraví a štíhlí? Vsaďte na vlákninu

16.06.2017 | Testování

O přínosech vlákniny se ví již spoustu let. Prospívá našemu zažívání, spolehlivě zasytí, usnadňuje hubnutí... Ovšem přesto jí většina z nás svému organismu nedodává tolik, kolik bychom měli. Kde ji najdeme a jak jí do svého jídelníčku propašovat co nejvíce?

Co je vlastně ta vláknina

Vláknina je obsažena ve veškerém ovoci, zelenině, obilninách, luštěninách, ořeších a dalších plodech přírody. Je to látka, která sice tělu nedodává žádné živiny ani energii, za to má jiné kvality. Trávicí soustavou prochází v nezměněné podobě – nestrávena.


Vlákninu bychm si měli dopřávat každý den. Třeba v celozrnných lupíncích!

Umí na sebe navázat velké množství vody, takže v podstatě zvětší svůj objem, což vyvolá pocit sytosti a oddálí pocit hladu. Vy pak nemáte potřebu přijímat více potravy, než je nutné. Tak už víte, proč je vláknina vaším mocným spojencem, pokud právě procházíte přeměnou v sexy dámu?

Jak nám pomáhá

Proč si vlastně dopřávat potraviny bohaté na vlákninu? Důvodů je několik, tady máte ty nejdůležitější:

  • vyvolává pocit nasycení
  • stabilizuje hladinu krevního cukru
  • podporuje pohyb střev
  • odstraňuje zácpu
  • upravuje zažívání
  • pohlcuje nebezpečné a škodlivé látky
  • pomáhá v boji proti civilizačním chorobá
  • snižuje hladinu cholesterolu v krvi

Jak začít den? S celozrnnými lupínky!

Přemýšlíte, jak vlákninu a další tělu prospěšné látky svému organismu dodat hned po ránu? Co třeba začít snídaní, která vás nejen spolehlivě zasytí na celé dopoledne, ale dodá vašemu tělu i spoustu vitaminů, minerálů a antioxidantů! Snídaňové cereálie druhé generace od Semix obsahují vše, co váš organismus (nejen) po ránu potřebuje.


Celozrnné lupínky Semix měly u našich testerek úspěch.

Otická společnost Semix Pluso jako jediná ryze česká firma vyrábí takzvaný celozrnný lupínek, který je základem snídaňových cereálií druhé generace. Lupínky se vyrábějí z ovsa, pšenice, ječmene, špaldy, žita, pohanky, rýže, jáhel a kukuřice. Například ovesný celozrnný lupínek nejenže uchovává všechny výživové hodnoty ovsa, ale dokonce nabízí přidanou hodnotu – na rozdíl od tradiční škrobnaté vločky je příjemně křupavý a má podmanivou chuť. Ovesné lupínky jsou vyráběny z celého zrna, včetně obalových vrstev, jsou tedy celozrnné a mají vysoký obsah vlákniny (10–12 %). Je tomu tak proto, že obsah vlhkosti v nich je sušením snížen až na cca 5 %, vláknina a ostatní prospěšné látky jsou tedy zkoncentrovány.

A právě celozrnné lupínky Semix mělo možnost vyzkoušet 100 našich testerek. Jak byly spokojené?

„Jsou krásně křupavé samotné a moc nám chutnaly i v mléce a jogurtu. Díky tomu, že byly neochucené, jsem je mohla přidat i do polévky,“ napsala testerka Ivkn. Za pravdu jí dala i testerka Alzbetaklepacova: „Jsou výborné, nejsou moc sladké a jsou křupavé. Také jsem je ujídala i samotné. Můžu vřele doporučit.“

Dávám velké plus za to, že například v mléce lupínky zůstaly stále stejně křupavé a nerozmáčely se. Také oceňuji, že v nich byla dýňová a lněná semínka, která třeba běžně do müsli nedávají a moc mi chutnala,“ chválila verujar.


Snídaně, která zasytí a prospěje zdraví: Celozrnné lupínky Semix.

„Mě zasytí na skoro celé dopoledne a to jsem docela jedlik, takže ideální, když víte, že se dopoledne nezastavíte a nebude čas na svačinu,“ přidal se Mikoblizek.

„Výhodou pro mě je, že obsahují betaglukany, které snižují hladinu cholesterolu,“ vyzdvihla další z výhod lupínků Semix testerka marasto. A přidala se i lehav: „Vyzkoušela jsem je i v mléce a jogurtu  nejsou přeslazené, a když nejsou moc dlouho namočené, křupou také. Určitě si je zase koupím.

„Přijdou mi v kombinaci například s chia semínky jako velmi zdravá alternativa müsli, které bývá na můj vkus často přeslazené. Lupínky si koupím a budu je jíst i nadále, protože mi vyhovuje jejich složení a dobře zasytí,“ uzavřela testerka pepuka.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat