REDAKČNÍ TESTOVÁNÍ: Když vám dorazí Zásilka z Knihozemě

07.06.2018 | Testování

Ke knihám máme v redakci všechny velmi blízko. A tak se ke čtení snažíme vést i své potomky. Proto nás nadchlo, když jsme mohly na vlastní kůži otestovat projekt Knihozem, který si dal za cíl mimo jiné přiblížit svět knih dětem.


Celkové hodnocení: 95%

Hodnocení: 35 testerek

Doporučeno: 35x


Projekt Knihozem se snaží usnadnit rodičům, prarodičům a dětem výběr dětských knih. Ročně totiž v České republice vyjde téměř 2000 knih pro děti a orientovat se v nich není snadné. První Zásilka z Knihozemě dorazila do knihkupectví koncem května. A také doputovala k nám do redakce.

Projekt, který má smysl

„Musím říct, že mě myšlenka Knihozemě opravdu oslovila. Jsem přesvědčená, že vést děti ke čtení a lásce ke knihám bychom se měli snažit všichni. A když vám někdo představí opravdu kvalitní publikace nejrůznějších žánrů, ze kterých si určitě vyberete, je to skvělý nápad,“ myslí si naše šéfredaktorka a maminka dvou raubířů Petra.

Jedním z důležitých cílů Zásilky z Knihozemě je právě představit dětem současné zajímavé a kvalitní knihy a probudit v nich větší zájem o čtení jako takové. Mezi dvanácti vybranými knihami je od každého trochu – komiks, dobrodružství, encyklopedie, obrázkové knihy i beletrie.

Pravděpodobně největším lákadlem Zásilky z Knihozemě je kniha J. K. Rowlingové Harry Potter: Cesta dějinami čar a kouzel – úchvatný průvodce bradavickými školními osnovami i dějinami kouzel s dosud nezveřejněnými materiály J. K. Rowlingové. Fanoušky Harryho Pottera jistě nadchne také první díl série Nikdyuš v brilantním překladu Vladimíra Medka. Děti, které mají rády pohádkové fantasy příběhy, si přijdou na své v knize velikána světové literatury Neila Gaimana Odd a mraziví obři. Nejděsivější sbírku podivuhodných tvorů odhalí Senzační sbírka zvířat doktora Proktora od Joa Nesbøho.

„Při výběru knih jsme kromě samotného textu hleděli na výtvarnou a grafickou stránku knih, protože ta do značné míry rozhoduje o prvotním zaujetí. Hledali jsme současné dětské knihy od známých i méně známých autorů, které s velkou jistotou zaujmou současné dětské čtenáře,“ říká obchodní a marketingový ředitel nakladatelského domu Albatros Media Josef Žák.

Zásilky z Knihozemě doputovaly také do 143 dětských domovů a dalších vybraných neziskových organizací. „I to je důvod, proč má projekt Knihozem smysl. Navíc může sloužit jako platforma vzájemné interakce a komunikace. A také jako důvěryhodná reference, která celý rok nabízí tipy na další zajímavé dětské knihy z různých nakladatelství, na akce spojené s dětskou literaturou či náměty na to, jak podporovat čtenářství u dětí,“ dodává Petra.

Když testují (nejen) malí čtenáři

Redakční testerky se vybíraly tentokrát snadno – podle věku a zálib dětí a s ohledem na knihy, které jsme pro ně měly připraveny. A jaké kousky nám z Knihozemě vlastně přistály?

Gerda, příběh velryby

Knihu z pera Adriána Macha o malé velrybě, která bloudí oceánem a potkává nové přátele, testovala ambasadorka testování na Bety Denisa se svou dcerou Valinkou. „Hned na začátku musím ocenit úžasné ilustrace v knize, Valinka je z nich úplně nadšená. Takže nejen čteme o Gerdě, která ztratila rodinu a nyní poznává svět, ale rozebíráme také všechny obrázky,“ popisuje Denisa.

„Musím říct, že i mně příběh velryby Gerdy dojímá a baví, takže se na čtení těším vlastně stejně jako Valinka. Některé knížky člověk čte jen proto, aby se dítě zabavilo, ale sám si je moc neužije. Ovšem příběh velryby se rozhodně bude líbit i dospělým,“ ujišťuje Denisa, podle které prý na jedno ucho velrybí putování poslouchá i Valinčin starší brácha Tobík.

Tajemství starého domu

„Jak jsem uviděla v zásilce z Knihozemě knihu, na jejíž obálce byli piráti a ještě dinosaurus, bylo jasno,“ říká kolegyně Petra, která knížku Ladislava Csurmy testovala společně se synem Josífkem.

„Takže teď doma každou volnou chvíli čteme o dobrodružstvích Zuzky, Kuby a Petra, kteří se vydali na cestu historií a snaží se odhalit tajemství a záhady. Taková kniha je přesně Josífkova krevní skupina,“ pochvaluje si Petra.

Kostík hledá přátele

Především pro malé posluchače je určená knížka od Pawla Pawlaka o přátelství kostřičky Kostíka a malé Rozárky. Na otestování si ji z redakce odnesla redaktorka Kristýna pro dcerku Lucinku.

„Nejdřív jsem se trochu bála, že bude příběh smutný, protože kostřička na obálce nevypadá zrovna vesele. Ale celý příběh je tak milý a krásný! Vůbec není děsivý, jak by se s ohledem na téma knížky mohlo zdát. Co na tom, že se v příběhu prolínají světy živých i mrtvých – oba jsou vlastně stejně zajímavé,“ vypráví Kristýna.

„Myslím, že Lucinka se do Kostíka tak trochu zamilovala, dokonce ho zkoušela i nakreslit. A nebudu lhát, už máme doma i první plastovou kostřičku, která se hrdě vyjímá mezi panenkami a plyšáky,“ směje se naše redakční testerka.

Senzační sbírka zvířat doktora Proktora

Novinku od světoznámého autora Joa Nesbøho si zabrala naše šéfredaktorka Petra a její dvojčata Jáša a Honzík. „Upřímně řečeno jsem vůbec netušila, že Jo Nesbø napsal nějakou knihu pro děti. Já jsem přečetla téměř všechny detektivky, které tu od něho už vyšly, a vůbec by mě nenapadlo, že autor takových příběhů se zaměřil i na dětskou literaturu,“ říká Petra.

Nicméně jak postupně během čtení se syny zjišťuje, Senzační sbírka není tak docela typickou pohádkou. „Nerada bych prozradila, o čem kniha je nebo jak skončí, abych nezkazila ostatním čtenářům překvapení, ale můžu s naprosto čistým svědomím říct, že kluci jsou naprosto nadšení. Po dlouhé době máme knihu, která je opravdu baví a kterou čteme opravdu každý den. Ne že by neuměli číst sami, ale tím, že jsou dva, nechala jsem knihu jako společné večerní čtení – aby se nedohadovali, kdo bude kdy číst, a aby se nepředháněli. Takže nakonec díky Knihozemi máme úžasný večerní rituál, kdy oba kluci rádi vymění dokonce i za televizi,“ popisuje s úsměvem Petra.

Harry Potter: Cesta dějinami čar a kouzel

O tom, že Zásilka z Knihozemě udělá radost nejen dětem, ale i dospělým, jsme se přesvědčily na vlastní oči v okamžiku, kdy v ní Zorka z redakce objevila novinku od J. K. Rowlingové. Jako fanynka Harryho Pottera, jehož příběhy hltala na škole, nedala šanci žádnému z našich „redakčních dětí“ a Cestu dějinami čar a kouzel si zabrala pro sebe.

„Všichni vědí, že jak přijde na Harryho Pottera, zapomínám na dospělost a užívám si ten pocit, který jsem měla, když jsem četla kouzelnické příběhy v metru cestou do školy. Tohle pochopily naštěstí i všechny kolegyně, takže jsem mohla testovat i jako bezdětná,“ směje se Zorka.

Splnila kniha její očekávání? „To je přece jasné, žádný fanoušek nemůže být zklamaný. Ostatně jsou v ní i některé dosud nezveřejněné materiály od J. K. Rowlingové, což musí potěšit všechny nadšence jako já,“ uzavírá.

21.11.2022

Knihy velice baví moje děti rádi si čtou

Žádné nejsou

25.02.2021

jsme vyloženě rodina knihomolů , takže za mne rozhodně úžasní věc a pro děti naprostá bomba , tím , že se budou těšit na balíček , si knihu o to víc užijí

-

28.04.2019
Doporučení: 15

Projekt Knihozem má velké množství dětských knih. Za sebe mohu říct, že ať jsou knížky doporučené pro jakoukoliv věkovou kategorii, může je číst naprosto kdokoliv. Za mě určitě doporučuji, protože Knihozem pro děti je místem, kde vznikají ty nejlepší a nejkrásnější dětské příběhy

18.01.2019

Máme doma knihu Kostík. Je opravdu krásná, líbí se mi ilustrace, protože jsou neotřelé. Ten příběh je opravdu milý, děti si ho rády prolistují i samy. Navíc je vhodná na čtení pro prvňáčka, protože je tam málo textu. Knihu jsem koupila synovi, když měl jít na trhání prvního mléčného zubu, tak kromě těšení se na dárek od zoubkové víly měl radost, že jeho zoubek může pomoct dalšímu Kostíkovi najít si kamaráda.

žádné

07.11.2018

Projekt Zásilka z Knihozemě je skvělí nápad.Děti si občas rády přečtou pěknou knihu.Já osobně miluji knihy J. K. Rowlingové. Harry Potter je úžasné čtení :) a už se těším na Cestu dějinami čar a kouzel bude letos pod stromečkem :)

23.10.2018

Tyto dětské knížky jsou nádherné, pár jich máme u babičky. Zaujmou, mají krásné obrázky a děti je zkrátka milují. Knížek není nikdy dost a čtení dětem i dítětem samo by se určitě mělo podporovat. Pod stromečkem taky nějaká bude.

22.09.2018

Projekt Knihozem hodnotím velice kladně. Líbí se mi, že jsou knihy určené pro různé věkové kategorie, z které si vybere dítě podle svého věku a svého zájmu. Je to skvělý nápad, který rozhodně podporuji a doporučuji.

21.08.2018

Projekt knihozemě mě velmi zaujal. Čtení je velmi důležité v každé věku a obzvláště v tom dětské. Je důležité naše ratolesti vést ke čtení již od velmi raného věku. A které knihy mě ze zásilky z Knihozemě zaujaly? Obzvláště Kostík, Franklinova létající knihovna, Gerda či Harry Potter cesta dějinami čar a kouzel :-)

12.07.2018

Knihozemě mě jako projekt moc zaujal. Doma čteme hodně, čteme každý večer před spaním, dcera si dokonce i sama řekne, že by chtěla pohádku a pak si s nadšením nese knihu do postele. Knížky jsou moc pěkné

07.07.2018

Opravdu báječný projekt, který si děti oblíbily. Čtení je v dnešní době podceňovaná věc, přitom i já si u literatury krásně oddychnu. Děti jsou příběhy unešené a sami knihy vyžadují. Moc povedení čtení a krásný dárek.

27.06.2018

Knihozemě je skvělý projekt.Je z čeho vybírat.Čtu hodně a čtu ráda,nejvíce v zimě.Už se těším až má vnoučata vyrostou do věku kdy jim budu jako správná babička předčítat pohádky.Myslím že děti by se ke čtení měly vést od útlého věku.

25.06.2018

čtu hodně a to nejen sama sobě potichu, ale i nahlas svému synkovi, který když vidí, že držím knihu, tak ihned letí pro svou a mami číst. Projekt Knihozemě se mi velmi líbí a je na něj hodně reklam, jsem ráda, že se tak můžeme orientovat ve světě dětských knih, chtělo by to něco podobného pro dospěláky :D

23.06.2018

Skvělý projekt, který je třeba ze všech sil podpořit. Nejen u malých, ale také u dospěláků je lásku ke knihám třeba budovat. V první sadě jsou samé lákavé a zajímavé tituly. Autoři známí i z knih pro dospělé. Krásné příběhy, milé ilustrace. Čas společně strávený s knihami je vzácný a důležitý pro všechny.

19.06.2018

Knihozem je skvělý projekt. Přiblížit dětem knihy je smysluplný a užitečný nápad. Výběr titulů se moc povedl. Krásné příběhy s krásnými ilustracemi. Čtení od babiček či rodiči před spaním, to dětem zůstane v mysli navždy. Poslat také zásilky do dětských domovů, to je prostě paráda.

17.06.2018

Naše děti milují knihy hlavně ty s obrázky.cteme jim pravidelně,a tyto si opravdu oblíbily. Příběhy jsou poutavé a děti se od nich neotrhnou což velice oceňuji. Za mě mohu jen doporučit jsem opravdu nadšená

17.06.2018

Tak kniha se mi opravdu moc líbí. Jsme ráda, že je něco takového na trhu, protože čtení pro děti je pro mě hodně důležité a já je k němu vedu. Kniha je krásně zpracovaná a dítě hodně zaujme. Za mě je skvělá.

15.06.2018

Projekt Knihozemě je naprosto perfektní věc. Je třeba vést děti k četbě, ke knihám a kultuře vůbec. Když byla dcera malá, byla to samozřejmost, žádné PC, žádné mobily ...převládalo čtení knížek. Četla jsem dceři každičký den. Jen se sháněním kvalitních knížek to bylo tenkrát těžší. Do dnes mám plné bedny dětských knížek, které čekají na má vnoučata..teda pokud nějaká budou.

13.06.2018
Doporučení: 12

Výborný výběr - hned mi padla do oka kniha Gerda, příběh velryby Knihu z pera Adriána Macha o malé velrybě, která bloudí oceánem a potkává nové přátele, testovala ambasadorka testování na Bety Denisa se svou dcerou Valinkou. Děti baví, když čte maminka - čím jsou starší, tím mají víc jiných zálmů a maminka je do čtení nutí. Poslouchají rády.

13.06.2018

Obednano,a uz se tesime na knizku Lota neter si ji vybrala uplne sama tesime se na prijemne cteni a velkou zabavu.Vzdycky kdyz cteme pohadky holky kupodivu ani nezloby.Knizky budeme kupovat minimalne jednou do mesice

11.06.2018

Moc se mi líbí široký výběr knih.Dětem se velice líbí,jak vzhledově tak i obsahově.Jsou pro děti lehce srozumitelné a zabaví se u nic poměrně dlouho.Děti u nás milují knihy a baví je číst nahlas.doporučuji

09.06.2018

Moc se mi líbí knížka Knihozmě. Jednou jsem ji koupila neteři k narozeninám a byla z opravdu nadšená. A já měla radost, že jsem se jí trefila do vkusu. Určitě ji doporučuji do každé rodiny, protože se hodí :)

09.06.2018

Tak tedy knížka Knihozemě mě opravdu velmi mile překvapila. Moc se mi líbí již na první pohled. Je krásná a taky i praktická, protože můj syn si s ní moc rád hraje a já si ráda hraju s ním. Určitě doporučuji

08.06.2018

Báječný nápad jak přitáhnout děti ke knihám a s nimi i jejich rodiče a prarodiče. Oblíbení autoři, krásné ilustrace a příběhy, které rozvíjejí fantazii a hlavně zpříjemňují společné chvíle před spaním. Investice do vzdělávání dětí a do společných chvil je nejlepší.

08.06.2018

S knihami by se děti měly seznámit od malička.Já jim když byly malé četla každý večer pohádky.Jak začaly chodit do školy,četly oni mě.Měly velmi rádi pohádky,když byly větší tak dobrodružné knihy.Rádi listovaly v enciklopediích a v knížkách se zvířátky.V zásilce Knihozemě je široký výběr knih,že si každý najde tu svou.

Žádné.

08.06.2018

Dobry den. :-) Vsechny nase deti vedeme uz od malicka k lasce ke kniham. Tem malym cteme pred spanim, aby mely krasne sny a ty starsi uz si ctou samy a maji sve oblibene knihy. V Knihozemi je opravdu z ceho vybirat a deti maji vzdycky radost. :-)

08.06.2018

Dobry den. :-) Uzasne sluzby a uzasne knihy. My si tady opravdu prijdeme na sve cela rodina. Jakekoliv domaci jubileum se u nas neobejde bez daroavne knizky a tady je opravdu z ceho vybirat. Doporucuji. :-)

08.06.2018

Skvělý knížky. Dětem se hned lépe usíná. Baví mě když hlídám číst jim na dobrou noc. Nejen oni si to užívají. Nejvíc mě asi nadchla princezna v utajení a příběh velryby Gerdy . Krásná ilustrace. Pěkný příběh.

07.06.2018

Ctu detem velice rad i s jejich maminkou.Cteme denne.Je to krasne at se jedna o jakoukoli knihu.Deti si procvicuji fantazii a tyto knihy Vami nabizene jsou zcela uchvatne a uzasnw svych designem a vubec obsahem.

07.06.2018

Snažím se vést ke čtení své děti,ne vždy se to ale setká s úspěchem.Zásilka z Knihozemě mě zaujala,jako milovník světa HP samozřejmě neušla pozornosti kniha Harry Potter: Cesta dějinami čar a kouzel a pak mě zaujala Gerda :) Myslím,že kterákoliv kniha,bude krásná a přinese svůj užitek

07.06.2018
Doporučení: 8

Já osobně se snažím doma mě tříleté dcerce číst pohádky. Než pouštět v tv ,vím že dnešní doba je jiná ale chválím že i ve školce jim.pani učitelky čtou,tyhle.knihy mě zaujaly a chci objednat další ikdyz vím že si ji přečtu asi sama 😁

07.06.2018

Doma jsme všichni knihomolové a čtení u dětí se u nás ze všech sil podporuje. Jo Nesbo nebo Rowlingová jsou skvělými autory nejen pro dospělé, ale také pro děti. Projekt e skvělý, báječný a vybrané knížky báječné. Jak obsah tak ilustrace.

07.06.2018

REDAKČNÍ TESTOVÁNÍ: Když vám dorazí Zásilka z Knihozemě.Dnes děti čtou hodně málo knihy nebo vůbec,proto vítám aktivity,které to mění a zábavnou formou vrací děti ke čtení jejich oblíbených hrdinů z filmů..

07.06.2018

Je to velmi skvělé, když jsou knihy určené pro různé věkové kategorie, z které si vybere dítě podle svého věku a svého zájmu. Určitě je velice pobaví a věřím tomu, že se k nim budou vracet. Velice toto kvituji.

07.06.2018

S detickami tyto knizky milujeme.Jsou krasne a design uzasny a dokonalejsi jejich obsahy.Cteme kazdym dnem a mohu jen doporucit.Skvele pro detskou fantazii a jeji rozvoj a krasne straveny cas spolu.😊😊😊😊

07.06.2018

Parádní věc! Pro děti je Knihozem kouzelný a trochu tajemný svět, říše, kde vznikají ty nejkrásnější dětské příběhy. SKnihozem je suprový nápad, který se mi moc zamlouvá a určitě ho s radostí využiju !!!!! :)

Další hodnocení


Zdarma produkt k testování!

Ohodnoťte tento produkt

Reklama

Vaše oblíbené testování se nyní přesouvá na novou platformu TryIn.

Vaše oblíbené testování se nyní přesouvá na novou platformu TryIn. Nic se pro Vás z hlediska testování nemění. Stále budete mít možnost testovat, jako doposud. Jelikož Váš email je již na platformě Tryin.cz zaregistrován, prosíme, propojte si účty na základě informačního emailu, který Vám odešleme na Vámi zaregistrovaný email. Věříme, že budete s novým uživatelským prostředím spokojeni.

Propojit s TryIn.cz

Právě Vám odesíláme email, ve kterém naleznete odkaz k propojení Vašich testovacích účtů.

Email dorazil do Vaší emailové schránky. Prosím zkontrolujte ji a postupujte dle instrukcí.

Vaše oblíbené testování se nyní přesouvá na novou platformu TryIn. Nic se pro Vás z hlediska testování nemění. Stále budete mít možnost testovat, jako doposud. Pouze potvrďte, prosím, vytvoření Vaší registrace v platformě Tryin. Vaše osobní informace uvedené v profilu Vám budou přeneseny do nové platformy. Věříme, že budete s novým uživatelským prostředím spokojeni.

Přejít na TryIn.cz

Vaše registrace do platformy TryIn se právě vytváří. Za okamžik budete přesměrován/a do svého nového účtu.

Vaše oblíbené testování se nyní přesouvá na novou platformu TryIn. Nic se pro Vás z hlediska testování nemění. Stále budete mít možnost testovat, jako doposud. Věříme, že budete s novým uživatelským prostředím spokojeni.

Přejít na TryIn.cz

Chyba

Pro propojení účtu nemáte vyplněny všechny potřebné údaje, doplňte je prosím v administraci profilu a proveďte propojení znovu.



Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat