Prostreno.cz

Nejsou třeba drahé krémy. Na unavenou pleť pomohou i babské rady

Řekněme si upřímně, kdo má v dnešním shonu času nazbyt, aby si často a pravidelně dopřával péči kosmetického salonu? Skoro nikdo. Ale to nevadí! Zkrášlete se v pohodlí domova! S těmito skvělými babskými radami nešlápnete vedle.

Každou ženu občas při pohledu do zrcadla ovládne zděšení. Napuchlé oči, tmavé kruhy a pokožka, která se nedá ani při nejlepší vůli označit za zářivou. Jenže jaro je tady a je potřeba vypadat k světu. Víte, jak kosmetickou krizi řešily naše prababičky? Přizvaly si na pomoc pomocníky z kuchyně a rázem bylo po problému. Inspirujete se?

Napuchlé oči

Pokud jejich příčinou není vnitřní onemocnění nebo zánět spojivek, plátky salátové okurky přiložené na víčka zažehnají katastrofu. Stejně dobře poslouží i použitý pytlík černého či zeleného čaje, který na chvíli necháte vychladit v lednici.

Tmavé kruhy pod očima

Už není nutné na zamaskování této „ozdoby“ spotřebovat půlku pokladů z kosmetického kufříku. Místo kamufláže se dají snadno odstranit! Oloupejte a nastrouhejte bramboru a zabalte ji do papírového kapesníčku. Záchranný balíček přiložte přímo na pokožku pod oči a nechte působit přibližně 20 minut. Zbytky škrobu setřete, opláchněte vlažnou vodou a uvidíte, že výsledek bude stát za to.

Restart namáhané pleti

Domácí obličejová sauna? Proč ne! Tato metoda obzvlášť prospěje unavené pokožce a spolehlivě ji zbaví toxinů. Nalijte do umyvadla nebo větší mísy vroucí vodu a nakapejte pár kapek esenciálního oleje, který vám „sedne“ na míru. Pro suchou pleť se doporučuje růže a heřmánek, na mastnou platí citron a eukalyptus, normální vyhovuje mandarinka a levandule. Následně přehoďte přes hlavu ručník a dvě minuty napařujte tvář. Tím se otevřou póry a obličej se připraví na efektivnější působení pleťové masky. Třeba té níže popsané!

Zázračný přírodní peeling

Staromódní recepty mají vždycky něco do sebe, souhlasíte? Zkuste smíchat tři lžíce ovesných vloček nebo otrub (nikoli však instantní ovesnou kaši) s mlékem, popřípadě jogurtem. Vzniklou směs naneste na obličej a množstvím vůbec nešetřete, jen se vyhýbejte jemné pokožce kolem očí. Masírujte si kůži krouživými pohyby a potom nechte masku zaschnout. Zbývá už jen omýt vodou a aplikovat běžný hydratační krém. Svěží a odpočatý vzhled vás rozhodně nemine!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat