Prostreno.cz

Omládněte přes noc. Stačí jen pár minut péče navíc

Nevěřili byste kolik toho můžete udělat proto, abyste se ráno probudila nejen svěží, ale i krásná. Je to vskutku velmi snadné, jen musíte své maličkosti věnovat před spaním pár minut a za pár dní pocítíte skvělé výsledky.

Dodržujete všechny pravidla pro krásu?

Nezapomínejte na odličování

Ruku na srdce kolikrát v týdnu jdete do postele neodlíčená? I kdyby to bylo jen jednou, tak je to špatně. Vaše pokožka přes noc potřebuje dýchat, v noci se póry otevřou a pleť se sama regeneruje. Pokud je váš obličej pokryt vrstvou make-upu, póry absorbují nečistoty a druhý den se nemůžete divit, že vaše pleť není jako z časopisu. Nezapomínejte každý večer pleť důkladně odlíčit a zbavit nečistot.

Čas na kartáček

Možná zrovna nejste tento případ, ale relativně velká část populace si čistí zuby jen jednou denně a to hlavně ráno, v noci už svému chrupu tolik pozornosti nevěnují a to je velká chyba. Na noc by měla být ústní dutina dobře vyčištěná, eliminujete tím nejen vznik zubního kazu, ale také zabráníte růstu různých bakterií.

Použijte toner

Jistě jste se už někdy s tímto označením setkala. Toner pomáhá obnovit přirozenou hladinu pH pokožky, tím činí pokožku odolnější vůči bakteriím a mikroorganismům. Pomáhá také vyčistit pokožku od prachu, znečištění a nečistot. Je zvláště důležitý pro mastnou a aknózní pleť. Existuje mnoho různých typů toneru pro různé typy pleti, pokud si nevíte rady s výběrem, poraďte se s vaší kosmetičkou. Toner nanášejte ve slabé vrstvě na obličej i krk, některé dámy ho aplikují i na dekolt.

Oční krém je základ

Investice do očního krému se vám může možná zdát možná ještě zbytečná. Ale berte to tak, že čím dříve se začnete věnovat okolí očí, tím více si oddálíte vznik vrásek. Krémy jsou označené i podle věku a tím je dobré se řídit, naše pokožka potřebuje v každém věku něco jiného.  Oční krém pleť hydratuje, snižuje tvorbu tmavých skvrn, minimalizuje tvorbu vrásek a vypíná pleť kolem očí.

Krém na ruce u postele

I vaše ruce potřebují přes noc regenerovat a vy jim v tom můžete pomoci správným hydratačním krémem. Před spaním si pečlivě umyjte ruce a ošetřete vhodným krémem. Ráno budou vaše ruce příjemně jemné. Zároveň pravidelným mazáním, zmírňujete vysušování i nehtového lůžka a tím zmírňujete tvorbu nepříjemných kůžiček.

Nohy se také hlásí

Když si mažeme i ruce neměli bychom zapomínat ani na chodidla, které k vysušování jsou mnohem choulostivější, rozhodně vaše chodidla neignorujte a dopřejte jim kvalitní vazelínu. Krém na chodidla by měl být mastnější než na ruce.

Neposedné vlasy

Pokud patříte k dlouhovláskám, tak problém s neposednými vlasy jistě znáte, v noci jsou zkrátka všude a nebyla by noc, kdy vám je partner zalehne. Vlasy jsou velmi náchylné k lámání, kadeřnice doporučují, sepnou vlasy, volně gumičkou a na temeni hlavy a položit je za sebe na polštář. Pokud vám je gumička nepříjemná, zkuste se naučit alespoň spát s vlasy rozloženými na polštáři nad hlavou, snažte se na nich přímo neležet.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Želví maso

(2 hlasů)

Plněné knedlíky s uzeným

(2 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat