Prostreno.cz

Kokosové mléko odstraní make-up a léčí spáleniny. A umí toho i více

Šampon, kondicionér, maska, zábal, něco na suché a roztřepené konečky, odličovací mléko, hydratační krém… Taky sestavujete seznam přípravků, které si musíte zabalit, ať jedete, kam jedete? Věřte, že mnohé z nich zastane plechovka kokosového mléka!

Díky své smetanové struktuře a přírodní sladkosti má kokosové mléko příznivce po celém světě. A to, i když kokosové mléko vůbec není „mléko“. Je to kapalina, která se přirozeně nachází uvnitř zralých kokosů. O ní je známo, že snižuje hladinu špatného cholesterolu, zlepšuje krevní tlak a pomáhá předcházet srdeční arytmii v důsledku obsahu draslíku.

Kokosové mléko je nabité vitaminy C, E, B1, B3, B5 a B6, obsahuje i železo, selen, sodík, vápník, hořčík a fosfor. Vyniká také dobrou koncentrací kyseliny laurové, což je sloučenina s antivirovými a antibakteriálními vlastnostmi. Někteří odborníci dokonce hlásají, že kokosové mléko je jediná věc na této planetě, která je identická s mateřským mlékem. Pochybujete tedy o tom, že má nesporné výhody i v péči o vlasy, obličej a pleť? Počítejte do devíti!

Obnovuje suché a poškozené vlasy

Díky svým vynikajícím hydratačním vlastnostem lze kokosové mléko použít jako tonikum pro suchou, svědivou a podrážděnou pokožku hlavy. Jemná masáž po dobu 5 minut domácím kokosovým mlékem, po níž následuje aplikace nahřátého ručníku, může mít dobrý výživný efekt. To je zvláště přínosné pro obnovení suchých, poškozených a křehkých vlasů.

Podporuje růst vlasů

Kokosové mléko obsahuje všechny nezbytné živiny potřebné pro zdravé vlasy, posiluje vlasové folikuly a podporuje růst vlasů. Použijte kokosové mléko na vlasy a provádějte masáž po dobu 3 až 5 minut. Poté použijte svůj oblíbený šampon.

Působí jako kondicionér

Můžete si umýt vlasy stejným množstvím kokosového mléka a šamponu, nebo použít kokosové mléko jako kondicionér. Tím získáte objem a lesk vlasů – a zbavíte se mastnoty.

Odstraňuje make-up

Před odlíčením přidejte na bavlněný hadřík 2 díly olivového oleje na 1 díl kokosového mléka. Tato vyživující směs očistí a ošetří vaši pokožku.

Zabraňuje akné

U lidí s mastnou pletí náchylnou k akné může být kokosové mléko používáno jako čisticí prostředek, a to kvůli jeho antibakteriálním vlastnostem. Neucpává póry.

Působí proti předčasnému stárnutí

Kokosové mléko má vysoké množství vitamínu C, které pomáhá udržet pružnost pokožky. Je také bohaté na měď a zabraňuje vzniku vrásek. Přidejte k němu 6–7 mandlí, nechte přes noc odpočívat, a ráno mandle rozemelte. Tuto pastu naneste na obličej, nechte 15 minut působit a omyjte studenou vodou.

Léčí spáleniny

Aplikace kokosového mléka na sluncem poškozenou pokožku napomáhá rychlejšímu hojení. Kokosové mléko pokožku ochlazuje a regeneruje. Také snižuje bolest, mírné otoky a zarudnutí.

Zvlhčuje pokožku

Kokosovým mlékem se potírejte kdykoli, kdy to bude možné. Zabojujete proti vysušení pokožky a podpoříte sexy vzhled. Můžete si jej nalít i do koupele.

Léčí kožní onemocnění

Ekzém, dermatitida či lupénka? Přírodní mastné kyseliny v kokosovém mléce pomáhají léčit suchou a podrážděnou pokožku a odstraňovat škodlivé bakterie. Co víc si přát?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat