Prostreno.cz

Předvánoční úklid. Koberce vyčistí pivo, ocet i pěna na holení

Období, kdy se musí nablýskat celá domácnost pro sváteční atmosféru, už je na spadnutí. Chcete si letos hodně ušetřit práci? Dejte do pořádku znečistěné koberce pomocí osvědčených prostředků, se kterými to půjde jako po másle!

Nejkrásnější svátky roku se blíží mílovými kroky. Zařekli jste se, že letos je prožijete bez stresů, a co nejvíce položek z „vánočního seznamu“ zvládnete v dostatečném předstihu? Pokud jde o větší úklid, jeden z jeho bodů si můžete pomalu odškrtnout. Čistění koberců, do kterého se obvykle moc nehrnete, zvládnete levou zadní a s minimálními časovými ztrátami. Klidně hned! Namítáte, že nemáte nakoupené speciální přípravky? Šetřete finance na dárky a poohlédněte se doma, tedy tam, kde máte celý arzenál zaručených čistidel. Stačí jen vědět, kam se dívat…

Jedlá soda, ničitel skvrn za hubičku

Pytlíček, který stojí pár korun, vám dá do pucu skoro celou domácnost. Nezní to úžasně? Jedlá soda vyčistí skvrny, vydezinfikuje a odstraní pachy, než řeknete švec. Stačí ji jen nasypat na potřebné místo, minutku vyčkat a fleky setřít vlhkým hadrem.

Pivo, dopřejte doušek sobě i koberci

Chmelový mok je výborným nápojem, který má vskutku překvapivé uplatnění. Dokáže si skvěle poradit s pozůstatky kávy nebo čaje, které se tvrdohlavě drží podlahových textilií. Návod k jeho použití? Tak ten se vám bude líbit asi nejvíce. Prostě nalijte trochu na skvrnu a sledujte, jak nadělení mizí. V případě potřeby tento „náročný proces“ opakujte vícekrát. Pokud by vám snad potom vadil pivní zápach, zbavte se ho výše zmíněnou jedlou sodou.

Ocet, který nikdy nezklame

Ocet je téměř „povinnou výbavou“ každé domácnosti. A není se co divit! Zázraky na počkání dělá jak při vaření, tak při úklidu. Jakou šmouhu že to potřebujete odstranit? Potrestejte ji octovou vodou a rázem máte po starostech.

I pěna na holení svede divy

Máte na koberci „mapy“ od rozlité šťávy, která vašim dětem vyklouzla z rukou? Nevadí. Jedna z nejsnadnějších cest, jak se nechtěné ozdoby zbavit, je, a teď se něčeho podržte, pěna na holení. I tady je to bez práce a nějaké větší dřiny. Vždyť stačí nastříkat, setřít namočeným hadříkem a hotovo. Odchod na kávu!

Kukuřičný škrob

Zahušťujete či zjemňujete kukuřičným škrobem některé pokrmy? Nechte si trochu i na koberec. Když ho totiž smícháte s vodou, získáte parádní čistidlo, které zlikviduje odolné skvrny nejen od propisek, temperových barev, krve a červeného vína. No vidíte, a pak že úklid musí být fuška!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat