Prostreno.cz

Podle čeho vybrat vhodné dárky pro své blízké

Ještě pořád nemáte jasno v tom, jaké dárky by u vašich milovaných zabodovaly? Možná by se vám mohl hodit manuál, který vám poradí, jakých nakupovacích strategií se pro maximální úspěch držet. Postupujte podle těchto rad a buďte hrdinou letošních Vánoc!

Vánoce jsou tu „za pár“, takže před nákupem dárků pro své blízké už není úniku. Jenže kde hledat inspiraci, když vůbec nevíte, co komu koupit? Nic vám totiž nezkazí sváteční náladu tolik, jako bezcílné bloumání po nákupním centru. O několikahodinové sondě do hlubin internetových obchodů raději ani nemluvit! Je vážně takové umění vybrat něco, co adresáta skutečně potěší a totálně vás to nezruinuje? Ne, když na to půjdete tak říkajíc od lesa. Jakých pravidel se drží Ježíšek, který vždycky sklidí úspěch?

Pozorně poslouchá a dělá si poznámky

Zatímco vy si možná myslíte, že překvapit příjemce něčím, co vy sami považujete za perfektní, je dobrý nápad, někdy to není ta nejlepší strategie. Snažte se raději plnit přání, která mají vaši blízcí.

Nedávno se váš manžel zmínil, že by potřeboval novou košili, protože všechny oblíbené kousky jsou mu nějak těsné? Pamatujte si to. Zbystřete ale i ve chvíli, kdy si vaše matka stěžuje, že má ustavičně studené nohy a při sledování televize jí bývá zima. To je přece jasný signál, že vyhřívaná deka bude naprosté vánoční terno! Takže pravidlo první – vnímejte všechno, co se kolem vás šustne. A mějte po ruce zápisník…

Ví, že penězi nikdy nic nezkazí

Drtivá většina z nás vnímá peníze jako hodně neosobní a nicneříkající dar. Vy také? Pak jsme na pěkně velkém omylu zřejmě všichni. Do jednoho. V jednom nedávném americkém průzkumu se totiž celých 39 procent respondentů vyslovilo, že by hotovost uvítalo s otevřenou náručí, protože si za ni pořídí to, co sami chtějí. Průzkumu se zúčastnilo přes sedm tisíc jedinců, což není zrovna málo.

Pokud jde o dárkové poukazy na oblečení, ty frčí také. Alespoň tím neriskujete trapas s nevhodnou velikostí, protože vytoužené kousky si dotyčný sám vyzkouší a vybere podle svého vkusu. To má logiku, nemyslíte?

Radost udělají i zážitky. A jakou!

Chcete letos skutečně zabodovat? Pak omrkněte společnosti, které zprostředkovávají nezapomenutelné okamžiky. Pochopitelně i tady je nutností, abyste se drželi nátury obdarovaného. Má-li někdo rád adrenalin, ocení například skok padákem nebo let balónem. Pro vyznavače automobilů se nabízí třeba aktivní účast na nějakých závodech. Možná se budete divit, ale mezi hodně prodávané zážitky patří i degustace vína, hodina bagrování, řízení tanku nebo simulátory volného pádu. Každý si může přijít na své!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Lasagne

(2 hlasů)

Želví maso

(2 hlasů)

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat