Prostreno.cz

Seznamovat se můžete i na kurzech vaření pro začátečníky

08.02.2019 | Tipy a triky

Neumíte se orientovat v kuchyni, chtěli byste se naučit pár nových jídel a třeba i okouzlit za pár měsíců přátele zajímavou hostinou. Všechno přeci jde, jen chtít! A právě vůle je zde rozhodující, když si neoblečete kuchařskou zástěru a čepici sami, nikdo druhý to za vás neudělá.

Doba, kdy vařila jedině maminka a jídlo se připravovalo tak nějak samo od sebe, už je přece dávno pryč. A čím víc jídel umíte, tolikrát jste člověkem, když parafrázujeme jedno okřídlené heslo.

Jaká kuchyně je vlastně vaše oblíbená?

Existují snad desítky možností, protože třeba i v rámci italské kuchyně jsou rozdíly mezi milánskou, florentskou, římskou a neapolskou nebo sicilskou. Tím chceme naznačit jediné, pořád je co se učit, neustále můžete ve světě pečení a vaření objevovat nějaké zajímavé novinky. Velmi podobné prostředí nabízejí nejlepší seznamky, kde je pestrá paleta možností a každá je v něčem atraktivní. Asi jako ochutnávání nových jídel nebo přivonění si k novým kořenícím směsím. Všude na vás může čekat skvělý protějšek, osud vás dá zaručeně dohromady, když mu dopřejete dostatek času a trpělivosti.

Pokud máte společnou zálibu ve vaření, určitě si budete mít o čem povídat, až přijde konečně ke slovu první rande. To totiž nemá nikdy přesně definovaný průběh, někdy se nepovede a jindy zase ano. Občas také dokonale překvapí, protože souhra okolností nehraje zpočátku vůbec do karet a pak se dlouhodobí partneři po letech zasmějí, jaké to bylo, když se viděli poprvé. Co bude na vašem prvním setkání nejlepší?

•    Být originální. Fádní fráze nikoho nezajímají, nebudete při nich ani působit moc přesvědčivě. Jednoduše jim totiž nevěříte a podle toho je podáte. Zkuste překvapit, udělat se zajímavými.
•    Jedině sami sebou. Nehraje si na něco, čím nejste. Protějšek to brzy vycítí a nebude mít radost. Když budete působit uvolněným dojmem a ukážete své pravé já, bude také dřív jasno.
•    Přijít včas. A nejlépe ještě o pět minut dřív, protože kdo čeká, ten je většinou nevrlý, i když vám to třeba nedá hned najevo a bude se tvářit, že je vše v nejlepším pořádku. Půlhodina je až příliš! V takovém případě nečekejte úspěch, protože máte hned devět až deset bodů dole.

Seznamka může při dodržení těchto pár pravidel přinést vyšší šanci na úspěch, ale nečekejte ho pochopitelně nijak automaticky. Je tu stále onen faktor X, se kterým nikdo nepočítal, nikdo jej nepozval, a přesto přišel na návštěvu – načež všechno zkazil. Nedělejte si z ničeho těžkou hlavu, za týden můžete zkusit štěstí jinde. Vlastně, je to jenom hra. Třeba najdete někoho, kdo bude fanouškem do poznávání cizích krajů a kuchyní snad ještě víc, než vy…

Je tu jedna varianta i pro hodně náročné

Jistě ji znáte, určitě jste už o této seznamce někdy v minulosti slyšeli. Elite date je placenou variantou seznamky, která nabídne pouze ověřené profily a možnosti, jak začít zejména vážný vztah. Protože vyplníte i krátký test osobnosti, budete mít mnohem jasněji o tom, koho hledáte. Seznamování je totiž tak trochu i věda, což určitě není radno nějak podceňovat. Rozhodně se nebudete nijak nudit!

Dáváte přednost spíše indické kuchyni nebo milujete Itálii, případně Francii? Právě v Indii se nešetří kořením, rýží a zeleninou, v řadě regionů je v převaze spíš vegetariánský jídelníček. Pro Evropana to ale určitě nebude na škodu, protože při naší těžké stravě občas potřebujeme trochu odlehčení a kurkuma je tak zdravá, že o ní nelze ani v nejmenším pochybovat. Dejte si proto plný talíř, třeba v nějaké restauraci, která se specializuje zrovna na Orient. Nebojte se ochutnat něco nového, vždyť právě svět seznamování je v tomto hodně podobný kuchyním celého světa. Zkuste i kurz vaření pro začátečníky, protože i když může příprava jídla vypadat jednoduše, jen pečlivým učením se stáváte opravdovými mistry…






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat