Prostreno.cz

Čisté matrace nejsou pouhým snem

Že jste matraci ještě nikdy nečistili? Možná snad ani nechtějte vědět, s kolika roztoči každý den uléháte, počítají se totiž na kila! Zatněte jim tipec pomocí peroxidu vodíku, tea tree oleje nebo alkoholu.

Chcete se těšit z pevného zdraví a kvalitního spánku? Pak je na místě zásadní otázka. Kdy jste naposledy čistili matraci? Ne snad, že bychom vás chtěli strašit, ale odborníci jsou toho názoru, že pokud ji člověk používá sedm let, postupem času se v ní zabydlí zhruba dva kilogramy roztočů. Ano, tolik! Tito nezvaní hosté se živí šupinkami lidské kůže, které se noc co noc vylučují z pokožky spolu s potem. Protože se matrace do pračky pochopitelně nevejde, je třeba tyto organismy likvidovat nějak jinak. Třeba pomocí těchto prostředků!

Alkohol. Čím silnější, tím lepší

To, zda alkohol zdraví škodí, nebo mu naopak prospívá, je ve vědeckých kruzích tématem živých diskuzí. Tak či tak, nedá se popřít, že v životě přichází situace, kdy se trocha metly lidstva opravdu hodí. Například při čistění podložky, na které odpočíváte! Zkuste tedy alkohol přelít do rozprašovače a nastříkat na lůžko. Po důkladném proschnutí je matrace opět připravena k použití. Čím dalším můžete v této situaci operovat?

Kombinace peroxidu a sody jako dobrý nápad

Pokud se vám výše uvedená možnost ani za mák nezamlouvá, je tu další způsob, jak počty roztočů značně zredukovat. Smíchejte jeden šálek peroxidu vodíku se dvěma lžičkami jedlé sody a pár kapkami levandulového nebo citronového esenciálního oleje. Jakmile směs aplikujete, třete ošetřovaný povrch ručníkem. Poté přípravek nechte uschnout a můžete povlékat.

Tea tree olej? Vítaný přítel

Olej získávaný z listů kajeputu střídavolistého se může pochlubit silnými dezinfekčními vlastnostmi. I on se tedy jeví jako účinná zbraň proti nečistotám, prachu a škodlivým zárodkům. Vše, co potřebujete, je smíchat šest až osm kapek s vodou a tekutinu rozstříkat po matraci. Mimochodem, kdyby vám trocha zbyla, tento zlepšovák funguje i jako osvěžovač vzduchu, zatímco si hravě poradí s odolnými skvrnami na oblečení.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat