Prostreno.cz

Harampádí z kuchyně musí pryč

Kuchyně je místem, kde se každý den děje tisíc věcí. Vaří se a peče a špinavé nádobí se vrší ve dřezu nebo v myčce. A při tom všem se v kuchyni sejde plno zbytečných věcí. A těch je potřeba se rychle zbavit.

Je to vaše svatyně a srdce domova. Rodina se  ní schází, aby probrala to dobré i to špatné. Je místem pro kuchařské umění i první začátky. Kuchyně. Znáte tady každý kout. Víte ale, čím kuchyni škodíte?

Rozbité skleničky

Rozbité skleničky skladujte na jediném místě – v koši. Skleničky, které mají byť jen drobné prasklinky, se mohou při umývání rozbít a nebezpečí zranění je velké. To stejné platí samozřejmě i pro hrníčky, talíře, šálky a další. Co se rozbije, má se hned vyhodit, pokud to nelze opravit.

Staré mycí houbičky

Ještě vypadá dobře? I když na houbičce nic zvláštního nevidíte, stejně byste ji měli pravidelně měnit. Myslete na to, že bakterie nejsou vidět a v příhodném prostředí se množí přímo raketovou rychlostí. Můžete je ale vyprat v pračce na vysokou teplotu a použít třeba na úklid v koupelně.

Rozbité krabičky na potraviny

Ruku na srdce – kolik plastových krabiček na uchovávání potravin doma máte? Určitě víc než dost. Zbavte se těch, které jsou rozbité nebo poničené. Uvidíte, kolik se vám uvolní místa!

Obaly z donáškového jídla

Recyklujete a třídíte úplně všechno? Paráda, ale určitě není potřeba hromadit si doma obaly z jídla, které jste si domů přinesli nebo objednali, pro případ, že by se to ještě někdy mohlo hodit. Další z věcí, kterou můžete po použití klidně vyhodit.

Kuchyňské nádobí

Máte ve skříni jednu, dvě, tři, čtyři… pánve, naběračky, sady příborů? A prkénky na krájení byste mohli vydláždit podlahu? Pak je čas je protřídit a nechat si jen ta nezbytně nutná.

Prošlé potraviny

Ať se snažíte sebevíc a dáváte si na to opravdu pozor, čas od času se stane, že potravinám skončí doba spotřeby dříve, než si toho stihnete všimnout. Všechno, co najdete v lednici s plísní, okamžitě vyhoďte, aby se plíseň nepřenesla i na ostatní potraviny. Ale vyplatí se také někdy zkontrolovat skříně a šuplíky. Co už je propadlé a není k užitku, patří do koše.

Prázdné obaly

Jednou lahví to začíná a najednou jsou prázdných lahví tři plné tašky. Prázdné obaly se množí neuvěřitelnou rychlostí. Proto byste si měli dávat pozor, aby se vám nikde nehromadily hory prázdných lahví.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat