Prostreno.cz

Vánoční drinky pro virtuální cestovatele

Cestujete rádi? Ale teď kvůli omezenému cestování, karanténám a lockdownům nemůžete? Tak abyste si pocit vytoužené dovolené užili alespoň v přeneseném smyslu, sestavil pro vás HolidayCheck seznam drinků různých destinací. My vám k nim dodáváme ještě návod na přípravu. Tak – Na zdraví! Salud! Cheers!

Je úplně jedno, co si pro nás COVID-19 ještě přichystal – Vánoce si zkazit nenecháme! A pokud vás to o Vánocích táhne do dálek, dobrý drink vám určitě pomůže ten stesk překonat.

Argentina – Ananá Fizz

V Argentině je na Vánoce opravdu horko. Slaví se při 30 stupních, takže nejlépe chutná Ananá Fizz. Na jeho výrobu potřebujete velmi zralý ananas, který rozmixujete. Jako alternativu můžete použít i půl litru ananasového džusu. Přelijete lahví sektu nebo Prosecca a osladíte podle chuti 2 až 3 lžícemi cukru. Kdo má rád říznější chuť, může přidat ještě rum. Podávejte s plátkem ananasu ve vychlazené sklenici.

Velká Británie – Boozy Hot Mint Chocolate

Co je lepší než horká čokoláda? Přece horká čokoláda s trochou alkoholu! V chladném prosincovém počasí je to nejoblíbenější nápoj Britů, jak se zahřát. A co by to bylo za anglické Vánoce bez špetky peprmintu? Na dvě porce potřebujete 100 ml smetany ke šlehání, kterou ušleháte s dvěma lžičkami moučkového cukru a několika kapkami peprmintového oleje. Hotovou peprmintovou šlehačku postavte do chladu. Zahřejte 300 ml mléka a za stálého míchání v něm rozpusťte 100 g hořké čokolády. Přidejte 50 ml peprmintového likéru (Créme de Menthe), nalijte do dvou šálků, ozdobte šlehanou smetanou, čokoládovými hoblinkami a mátovou tyčinkou. Ze všech ohledů bomba!

Španělsko – Horká Sangria

Červené víno, pomeranče a k tomu ještě trochu alkoholu – Sangria zkrátka v mnoha z nás vyvolává skutečný dovolenkový pocit. Ale i v zimě si tento španělský národní nápoj můžeme vychutnat v jeho horké variantě. A o pocit středozemních Vánoc u stromečku bude postaráno. Do hrnce dejte šťávu ze tří pomerančů, přidejte láhev španělského červeného vína, například Tempranillo nebo Rioja, a 300 ml pomerančového likéru (Grand Marnier). Přimíchejte slupku neošetřeného bio citronu a tři až čtyři lžíce hnědého cukru, nechte rozpustit a lehce rozehřát. Na konec přidejte malé kousky jablka a stejně nakrájené pomeranče. Nechte několik minut vyluhovat, přelijte do horkovzdorných sklenic a ozdobte skořicí, anýzem a plátky pomeranče.

USA – Eggnogg

Klasika mezi zimní nápoji ze Spojených států. Vaječný punč připomínající vaječný likér, ale ne tolik silný s ohledem na alkohol, který se dá konzumovat teplý nebo studený. V USA tenhle punč v čase předvánočním nesmí chybět a najdete ho v každém americkém filmu o Vánocích. Příprava je sice trochu náročnější, ale rozhodně stojí za to. Na čtyři velké hrníčky potřebujete: 475 ml mléka, kůru z neošetřeného citronu a pomeranče a dřeň z vanilkového lusku dejte do hrnce a na střední teplotu přiveďte k varu a sejměte. Ušlehejte do pěny 4 žloutky a 100 g cukru. Opatrně a za stálého míchání do pěny postupně přidávejte horké mléko. Hmotu postavte zpět na plotnu a míchejte dřevěnou vařečkou dvě až tři minuty, dokud nezhoustne. Opět sejměte, přilijte 225 ml mléka a nechte vychladnout. Ve vodní lázni vyšlehejte dva bílky se dvěma lžícemi cukru a opatrně přidejte k vychladlé žloutkové směsi. Přidejte 150 ml rumu a podle chuti i několik lžiček bourbonu, rozdělte do šálků a až do podávání nechte stát v chladu.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat