Prostreno.cz

Mango svede s pletí úžasné věci

Často se o něm říká, že je ovocem bohů. Mango, tedy kromě svých zdravotních benefitů, pečuje i o pleť. Už jste měli čest s jeho rozjasňujícími a antibakteriálními účinky? Pokud ne, připravte si masku!

Mango obsahuje vitamin A, vitamin C, minerály, jako je měď, draslík a hořčík. Proto ho pro své produkty využívají kosmetické firmy. Vy si ale nemusíte kupovat předražené produkty, stačí, když v obchodě zavítáte do sekce ovoce a zeleniny a mango použijete ve své původní podobě.

Stop pupínkům

Smíchejte 2 lžičky mangové dužiny se 2 lžičkami tvarohu a 2 lžičkami medu. Směs aplikujte na pleť, nechte 15 až 20 minut působit a následně ji omyjte vodou. Maska odstraní přebytečný maz a zabojuje proti pigmentaci a pupínkům. (Mango podle všeho může inhibovat růst bakterií, jako je Staphylococcus aureus, které způsobují akné.) Bonusem je jeho schopnost vyplňovat jemné linky a vrásky a eliminovat výskyt černých teček.

Rozjasnění a výživa

Vezměte 2 čajové lžičky mangové dužiny a tu dobře promíchejte s 1 polévkovou lžící prášku zeleného čaje. Tuto zklidňující masku nechte působit 20 minut a opět ji smyjte studenou vodou. Díky tomu bude vaše pokožka zářivá a jasnější.

Exfoliační peeling

Aby pokožka byla zdravá a krásná, musí dýchat a zbavit se odumřelých kožních buněk. I v tomhle se na mango můžete spolehnout. Vše, co potřebujete, je 1 lžička mangové dužiny, 1 lžička medu a 1 lžička mléka. Uvedené ingredience promíchejte, vmasírujte do pokožky, nechte krátce působit a smyjte.

Měkčí a hladší pleť

Vezměte 2 polévkové lžíce mangové dužiny, 1 polévkovou lžíci ovsa, 2 čajové lžičky syrového mléka a 3 až 4 mleté ​​mandle. Směs aplikujte na obličej a po 15 minutách setřete. Tenhle zázrak vám pomůže dosáhnout měkčí a hladší pokožky. Pokud po aplikaci manga cítíte svědění, podráždění nebo nepohodlí, poraďte se se svým dermatologem. Nepoužívejte jej, pokud trpíte jakýmkoli kožním onemocněním, jako je silné akné nebo ekzém.

Regenerace a urychlení hojení

Aloe vera zvyšuje pevnost tkáně a díky obsahu vitaminů A a E urychluje regeneraci pokožky při drobných poraněních. Seznamte ho právě s mangem a o skvělé výsledky je postaráno. Dvě lžíce rozmixovaného manga smíchejte s gelem aloe vera (stačí 2 polévkové lžíce). Masku naneste na celý obličej a krk, nechte 15 až 20 minut působit a smyjte.

Zdroje: www.healthshots.com, www.beautifulhameshablog.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat