Prostreno.cz

Levný domácí probiotický deodorant

Běžný deodorant může obsahovat spoustu škodlivých chemikálií. Z tohoto důvodu mnoho lidí přechází na přírodní deodoranty. Ty bohužel mohou být velmi drahé a většinou nefungují dobře.

Proč si tedy nevyrobit vlastní! Tento domácí probiotický deodorant se snadno vyrábí, prospívá vašemu tělu, je cenově dostupný a funguje!

Co je probiotický deodorant?

Probiotický deodorant je přesně to, jak to zní: deodorant vyrobený z prospěšných probiotik. Proč přidávat tyto „dobré“ bakterie do tohoto každodenního kosmetického produktu? Probiotika se používají v kosmetických produktech, jako je deodorant, který „vyrovnává“ kožní mikrobiom, zlepšuje kožní bariéru a zlepšuje celkový vzhled pokožky. Mají také deodorační účinky.

V kombinaci s dalšími přírodními složkami získáte skutečně bezpečný a účinný způsob, jak udržet tělesný pach na uzdě.

Klíčové ingredience

V tomto domácím probiotickém deodorantu se opužívají pouze čistě přírodní látky. 

Jedlá soda jako přírodní antimykotikum a antibakteriální látka dokáže zničit bakterie způsobující zápach, plísně a další,takže se budete cítit svěží.

Pravděpodobně znáte pozitivní účinky kokosového oleje pro pokožku. Stejně jako jedlá soda má antimikrobiální vlastnosti, a navíc pomáhá hydratovat pokožku a obsahuje antioxidanty, které mohou pomoci chránit vaši pokožku a udržovat ji svěží.

Včelí vosk je další běžnou zcela přírodní látkou používanou v kosmetických výrobcích, a to z dobrého důvodu. Pomáhá hydratovat pokožku, má protizánětlivé vlastnosti a může pomoci při léčbě plísňových kožních infekcí. Je to skvělý doplněk tohoto probiotického deodorantu.

Existuje jen málo lepších přírodních ingrediencí pro pokožku než bambucké máslo, a proto je v tomto receptu také. Má protizánětlivé vlastnosti, působí proti stárnutí a hydratuje pokožku a chrání ji.

Bez probiotik nevyrobíte probiotický deodorant. Tyto dobré bakterie mohou pomoci pokožce a omezit tělesný zápach na minimum.

Tea tree oil je známý jako silný esenciální olej pro pokožku. Dokážu bojovat s akné, hydratovat a zklidňovat pokožku a bojovat s infekcemi díky svým antibakteriálním, protiplísňovým a antivirovým účinkům. V kombinaci s ostatními esenciálními oleji v tomto receptu vytváří dokonalou směs probiotických deodorantů.

Jak ho vyrobit

Ingredience

Na výrobu jednoho deodorantu budete potřebovat:

¼ šálku jedlé sody

¼ šálku kokosového oleje

¼ šálku strouhaného včelího vosku

¼ šálku bambuckého másla

3 lžíce šípkového prášku

3 kapsle probiotik

10 kapek tea tree oleje

10 kapek levandule/citrusu (pro ženy) nebo cypřiše/bergamotu (pro muže)

Postup

Výroba tohoto probiotického deodorantu je hračka. Začíná se zahříváním včelího vosku a kokosového oleje na dvojitém kotli. Jemně míchejte, dokud se úplně nerozpustí.

Pak přidejte zbytek ingrediencí a promíchejte. Poté, co se vše důkladně promíchá, nalijte směs probiotického deodorantu do prázdné nádobky na deodorant. Nechte směs ztuhnout a vychladnout v těsné, svislé nádobě. Jakmile vytvrdne, je připraven k použití.

Zdroj: názory autora





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat