Prostreno.cz

Mangové máslo pro zvýšení kvality pleti a vlasů

Když si představíte mango, první věc, která vás pravděpodobně napadne, je sladká, žlutooranžová dužina ovoce, která vás okamžitě přivede do tropů. Možná budete překvapeni, když zjistíte, že v mangu je toho víc. Dřevité jádro uprostřed ovoce je plné zdravých tuků a živin, které se extrahují, aby se vytvořilo krémové mangové máslo.

Stejně jako oblíbené bambucké máslo lze i mangové máslo použít na vlasy a pokožku pro své hydratační účinky. Při nižších teplotách má krémovou, máslovou konzistenci a po vtírání do pokožky se stává lehkým olejem bez zápachu.

Co je mangové máslo?

Mangové máslo je to, co získáte lisováním tuků z mangových jader za studena, čímž vznikne krémové máslo, které lze použít na pokožku a vlasy. Nemá téměř žádné aroma, takže jej lze snadno použít jako základ v DIY receptech péče o tělo nebo zcela samostatně.

To, co dělá mangové máslo opravdu výjimečným, je jeho nutriční obsah. Může se pochlubit přírodními antioxidanty, vitaminy A a E a esenciálními mastnými kyselinami.

Je známé svou lehkou texturou, která nezanechává pokožku ani vlasy mastné.

Výhody mangového másla pro pokožku a vlasy pocházejí z jeho nutričního profilu a vyživujících účinků. 

Hydratuje pokožku a vlasy

Mangové máslo má polotuhou konzistenci, ale při dotyku s pokožkou rychle taje do bohatého oleje. Má lehčí texturu než mnoho jiných rostlinných olejů nebo másel, takže nezanechá pocit mastnoty. Hydratuje však pokožku i vlasy a zklidňuje suchá místa. Poskytuje ochrannou bariéru, která zabraňuje pronikání bakterií a chemikálií z životního prostředí do vašich pórů.

Pomáhá s regenerací kůže

Živiny v mangovém másle mají hojivé vlastnosti, takže je lze použít k podpoře opravy pokožky a poskytování ochrany. Krém na nohy vyrobený s mangovým máslem dokáže opravit opotřebovanou a popraskanou kůži. 

Obsahuje antioxidanty

Antioxidanty obsažené v mangovém másle pomáhají snižovat poškození volnými radikály, které může vést k předčasnému stárnutí. Olej extrahovaný z mangových jader má větší obsah fenolů než mnoho komerčních rostlinných olejů. Jeho aplikace na pokožku pomáhá minimalizovat dopad environmentálních stresorů, jako je UV záření a znečištění, které může způsobit jemné linky, vrásky a další známky stárnutí pleti.

Neucpává póry

Mangové máslo funguje jako změkčovadlo, které poskytuje pokožce ochrannou bariéru, ale neucpává póry, takže se nebojte pupínků. Ve skutečnosti se máslo rozpustí na lehký olej, který vám nezanechá pocit přílišného tuku. Je považován za nekomedogenní, takže neucpává póry a lze jej použít na všechny typy pleti. Má také velmi mírný, dokonce nedetekovaný zápach, takže lidé, kteří jsou citliví na určitá aromata, mohou preferovat tuto před jinými možnostmi.

Snižuje lámavost vlasů

Vyživující mastné kyseliny v mangovém másle pomáhají snižovat lámavost vlasů, ke které přirozeně dochází v průběhu času a když jsou vlasy suché. Tuky v mangovém oleji utěsňují vlasové prameny a chrání je před poškozením prostředím. Chrání vaše vlasy před poškozením způsobeným fénováním nebo používáním horké žehličky. Můžete ho také vmasírovat do pokožky hlavy, abyste zabránili lupům, odlupování a podráždění.

Jak používat mangové máslo

Používejte mangové máslo stejným způsobem jako bambucké nebo kakaové máslo. Jednoduše naberte máslo o velikosti hrášku, vetřete do dlaní a naneste na pokožku. Krouživými pohyby vetřete do suchých nebo poškozených míst, zejména po koupání nebo použití čisticího prostředku. Po vstřebání másla můžete aplikovat další pleťové produkty, jako je make-up.

Když používáte mangové máslo na vlasy, vetřete si máslo do dlaní a vmasírujte ho do konců pramenů. Pokud máte suchou, odlupující se pokožku hlavy, vetřete malé množství do oblasti.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4995435/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat