Prostreno.cz

Věci, které můžete udělat se starými prostěradly

Stará, zašlá prostěradla není nutné vyhazovat. Ještě pořád mohou posloužit. Popadněte nůžky a nit. Nebo je schovejte jako svoji příští piknikovou deku, která vás ochrání před jehličím či pískem!

Není nad pořízení nové sady prostěradel. Osvěží design ložnice a člověk se v nich cítí extra útulně a komfortně. Ale pak je tu otázka, co dělat s těmi starými, která už nechcete? Než je vyhodíte do koše, popřemýšlejte nad lepším využitím. Vždyť je to geniální materiál!

Darujte je

Pravděpodobně existuje spousta místních organizací, které přijímají staré předměty a lůžkoviny, včetně prostěradel. Zavolejte do charity, do azylového domu či útulku pro opuštěná zvířata a zeptejte se, zda by je váš dar zajímal. Jen mějte na paměti, že mnoho organizací nepřijme roztrhané nebo potřísněné lůžkoviny, takže je moudré předem zkontrolovat, v jakém stavu vaše prostěradla jsou.

Povyšte prostěradlo na piknikovou deku

Pokud vaše staré prostěradlo má nějaký ten flíček či dírku, ani tak není nic ztraceno. Může posloužit jako letní pikniková deka. Jestli vlastníte to napínací, hodí se i jako ochrana malých dětí před pískem na pláži. Do každého rohu „upíchněte“ tašku se svými nezbytnostmi a do tohoto vymezeného a čistého prostoru posaďte nezbedného caparta.

Ochraňte své autosedačky

Potřebujete přepravit svého Azora k veterináři a chcete se vyhnout zvířecím chlupům v autě? Stačí položit staré prostěradlo přes opěrku hlavy – máte zdarma chránič autosedačky, jenž vás zbaví práce navíc – luxování.

Šijte

Polštáře, pytlíky na bačkory i patchworkové deky. Stará prostěradla jsou ideálním materiálem pro tvoření všeho druhu. Rozstříhejte je a ušijte si z nich to, co zrovna potřebujete – třeba nahřívací polštářek. Do polštářku v praktické velikosti nasypejte obyčejnou rýži, a když vás bude bolet břicho, nebo klouby, polštářek dejte ohřát do mikrovlnky a poté jej přiložte na potřebná místa.

Proměňte se v umělce

Mají vaše stará prostěradla dekorativní potisk? Proměňte je v umění tak, že motivy vystřihnete, aplikujete je na plátno a necháte zarámovat. Vlastnoručně vyrobené dílo ozdobí předsíň, dětský pokoj, ale třeba i obývák. A kdyby se vám náhodou nějaký z těchto projektů nezamlouval, pořád se prostěradla dají využít jako hadry na úklid. Značka: Recyklace.

Zdroje: názor autora





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat