Důvody, proč vás raději opustil

29.07.2017 | Vztahy

Možná máte za sebou rozchod, který bolí o to více, že jste měla celou dobu vztahu pocit, že je vše v pořádku a skvěle vám to klape. Jenže jednoho dne vám váš milý z ničeho nic oznámil, že končí. Proč?

Vznášeli jste se v oblacích, úžasně si rozuměli, plánovali budoucnost a najednou je po všem. A vy se snažíte vyrovnat s šokem, který pro vás rozchod znamenal.

Jaké důvody mohou být za náhlým ukončením vztahu z partnerovy strany?

Do jeho života vstoupila láska… k jiné ženě

Ne nadarmo se říká, že srdci člověk neporučí. Takže je možné, že váš (dnes už bývalý) partner zahořel láskou k jiné ženě. A vybral si ji.
Tohle je jeden z nejbolestnějších důvodů rozchodu, protože kromě toho, že je člověk raněný samotnu skutečností, že zůstal sám, ještě se musí vyrovnat s tím, že byl „vyměněn“. Zvláště když se celou dobu vznášel ve své vlastní zamilovanosti a předpokládal, že i partner je na tom stejně.

Posloužila jste jako náhrada za „bejvalku“

Možná máte podobnou zkušenost – po rozchodu s jedním partnerem jste prakticky okamžitě skočila do vztahu s novým mužem. Jen proto, abyste nebyla tak sama, nemusela smutnit, mohla zase někoho milovat. Jenže to je příliš vrtkavý základ pro dlouhodobý a fungující vztah.
A přesně tohle se možná stalo i vašemu bývalému partnerovi – také jemu jste „posloužila“ jako náhrada za jeho ex, ve skutečnosti se s rozchodem s ní nikdy nevyrovnal. Tedy teď už ano, ale platíte za to vy.

Vlastně nikdy vážný vztah nechtěl

Na začátku jsme se zmínili o společném plánování budoucnosti. Jenže co když on ve skutečnosti se žádnou budoucností po vašem boku nepočítal? Co když si chtěl jen užít a využil vaší zranitelnosti a touze po vážném vztahu?

Ano, i tohle pekelně bolí, ale takové důvody rozchodu mají jednu výhodu – po chvíli se smutek promění ve vztek a vám se brzy uleví. Proč se zabývat takovým parchantem?

Tlačila jste příliš na pilu

A co když jste to naopak s tou budoucností po jeho boku přeháněla vy? Tedy se svými představami o ní. Možná jste příliš prosazovala svůj pohled na věc, své požadavky. Na třetí schůzce už jste si malovala dvě děti a domeček na periferii…
Možná jste byla příliš intenzivní – chtěla jste s ním trávit každou volnou chvilku, dělala si nárok na veškerý jeho volný čas… A to někteří muži špatně snáší.

Nebyl připraven na vážný vztah

Velmi často se také stává, že i když vás muž miluje, najednou se zalekne síly svých (i vašich) citů a výhledu na opravdu vážný vztah. To není vaše chyba a rozhodně není nic, co byste s tím mohla dělat. On rozbije kvůli své nedospělosti a nevyrovnanosti velmi perspektivní a šťastný vztah. Často se stává, že toho později lituje a snaží se o návrat. Pak je jen na vás, jestli dostane druhou šanci.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat