Váš obličej rozhodne, jak rychle se zamilujete!

17.02.2016 | Vztahy

Kdo stále věří, že zamilovanost na první pohled není řízena fyzickou krásou, má dost smůlu. Věda mu totiž zapravdu nedá. Spíš naopak. Psychologové z Texasu dokázali, že stejně pohlední jedinci se do sebe zamilují většinou hned. Dvojice, u níž je fyzická atraktivita dost odlišná, jsou spolu naopak skutečně nikoli kvůli kráse. Jejich vztah totiž vzniká až dlouho poté, co se poznali. A mají velkou šanci uspět v dlouhodobém běhu.

I poměrně nepovrchní člověk se někdy pozastaví nad tím, jak můžou někteří lidé být spolu. Ne proto, že mají příliš odlišnou povahu, ale protože jeden je vyloženě kráska či krasavec, zatímco druhý spíš nepohledný či nepohledná. Důvod? Než se dali dohromady, znali se dlouho a zamilovali do sebe kvůli vnitřním vlastnostem a chování v různých situacích, které poznali během dlouhého společně stráveného času.

Doktorka Lucy Huntová z University of Texas v Austinu prokázala, že čím je dvojice podobnější v míře fyzické přitažlivosti, tím kratší dobu se znala, než spolu začala chodit.

„Když máte dost času na vzájemnou interakci s druhými v různých typech situací a prostředí, poskytuje vám to více příležitosti k vyvolání výjimečného dojmu, který pak překoná primární úsudek z fyzické vizáže při prvním setkání,“ vysvětluje doktorka Huntová.

Jinými slovy, vztahy vznikající rychle po seznámení, se opravdu opírají o fyzickou přitažlivost, což je fyzický aspekt, který ale nemusí mít pro úspěch vztahu tolik význam jako vnitřní vlastnosti partnerů. Velmi atraktivní protějšky, které jsou navíc přitažlivé stejnou měrou, většinou propadnou jeden druhému po krátké době. Ale tím člověk riskuje, že začal žít s někým, kdo se k němu kvůli neslučitelnosti povah nehodí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:01
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:54
305 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:08

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat