Chcete být přitažlivější? Stačí změnit chování

22.02.2016 | Vztahy

Přitažlivost člověka není řízena jen jeho fyzickou stránkou. Ačkoli na fotce hraje hlavní roli vizáž, při reálném kontaktu můžou o přitažlivosti rozhodnout spíš způsob vystupování, chování a vnitřní vlastnosti. Od zábavnosti, usměvavovsti, přátelskosti, schopnosti neplácat povrchně až po dobrou adresu bydliště a poslech správného stylu hudby.

Absolutní jedničkou při hodnocení lidské přitažlivosti je zábavnost. Člověk, který se nejen rád směje, ale umí pobavit a rozesmát druhé, je vnímán jako jedna z nejpřitažlivějších osob. Humor je totiž projevem inteligence a společenskosti. A to jsou zase znaky skvělých genů, které chce každý pro své potomky. Tedy u svého partnera a také milence.

S tím souvisí i jiná vlastnost a to přátelskost. Lidé, kteří mají spoustu přátel a obklopují se lidmi a jsou ve skupině oblíbení, jsou považováni za výrazně atraktivní jedince. A navíc ve skupině člověk vypadá atraktivněji, i když sám moc pohledný není.

Ačkoli se považuje za společenské umění tzv. small talk čili nezávazný hovor, ve skutečnosti to není nejlepší strategie, jak zaujmout. Naopak mnohem přitažlivěji vypadají lidé, kteří dokážou hovořit o hlubších tématech a formulovat lépe své myšlenky. Navíc je dobré, když se člověk nebojí o sobě něco odhalit. Vypadá pak důvěryhodně, což je vlastnost opět nadmíru atraktivní.

Samostatnou kapitolou v atraktivitě člověka je pak postavení v roli vůdce. Proč jsou diktátoři, lídři stran, politikové, šéfové a vůdčí osobnosti ve skupině nejpřitažlivější, vysvětlují různé teorie. Jedno zůstává faktem. A to, že moc je skutečně velmi atraktivní pro většinu lidí.

Nemálo však zmůže také úsměv. Zvláště na tváři ženy. Úsměv dodává víc atraktivity obličeji méně pohlednému.

Obecně pak pozitivní osobnostní rysy vyvažují nedokonalosti ve fyzické vizáži. Psychologové dokázali, že když je člověk milý a přívětivý, je hodnocen jako přitažlivější, i když podle fyzické vizáže vypadá hůř než člověk nepřístupný a protivný.

Atraktivitu člověka také zvyšují některé statusy, jako dobrá adresa, vlastnictví psa a poslech trendové náročnější hudby.






Celkem 9 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

19 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat