Známky toho, že jste spolu jen ze zvyku

Když pomine ta prvotní zamilovanost, přichází fáze, která vztah opravdu prověří. Co když ale problém vidí jen jedna strana? Přemýšlíte, zda to zabalit, nebo zůstat?

Na tuto otázku si musíte najít odpověď sama. A nebude to snadné. Nejsme jako muži. Ti dokáží z problematického vztahu velmi snadno vycouvat. My jsme jiné. Utápíme se v něm, obviňujeme se a doufáme, že to za nás někdo vyřeší...

Často slýcháme množství moudrostí, které nám mohou při rozhodování pomoci. Ale co když jsou ty největší pravdy protichůdné?

Pravda číslo 1: Život je jen jeden

Ano, to je svatá pravda. A se svým životem  bychom neměli hazardovat. Měli bychom se pokusit prožít jej šťastně a bez kompromisů. I v lásce. Ale co když je to jen špatné období a on je ten pravý…

Pravda číslo 2: Věci by se měly opravovat, ne vyhazovat

Vztah je o kompromisech a neexistuje žádná dokonalá bytost, proto se musíme naučit přizpůsobovat se a dělat kompromisy. Dej tomu šanci a hlavně komunikujte. Když se neozvete, nemůže partner či partnerka tušit, co vám vadí.

Mám tomu dát šanci?

Řiďte se oběma pravdami a zejména srdcem. Nezahazujte něco, co je hezké, protože se může stát, že toho budete litovat. Někdy si nevážíme toho, co máme, dokud o to nepřijdeme.

Váš stav může být chvilkový rozmar, krize, nebo taky ne... Zkuste udělat maximum pro to, abyste zjistili, kde nastal zlom. Zamyslete se nad tím, kdy se to stalo, kde to vše začalo a proč. Třeba je to jen nevyřešená drobnost, která se teď s vámi táhne dál.

Nejtěžší rozhodnutí

Opustit muže (či ženu), který vás miluje, je nejtěžší rozhodnutí. Pokud však i navzdory všemu zjistíte, že se věci nezměnily, vyhýbáte se sexu, vaše snaha o nápravu se nedaří a nepomáhají ani dlouhé rozhovory s partnerem či partnerkou, měli byste se začít zamýšlet nad tím, jestli to má význam.

Pokud ještě nejste vdaná (či ženatý), nemáte spolu potomky a případně další závazky, je to jednodušší. V opačném případě je to samozřejmě mnohem složitější, ale držet nešťastné manželství jen kvůli dětem, to není řešení. I když myslíte na děti, myslete také na sebe, je to i váš život a nebudete přeci čekat, až děti vyrostou. A nemyslete si, i děti cítí, co se děje, a může se stát, že se tím vším budou trápit a mohou si dokonce myslet, že se hádáte kvůli nim. Podívejte se kolem sebe, je spousta rozvedených rodin a jsou mnohem šťastnější.

I když je to těžké rozhodnutí, myslete také na svoje štěstí. Vše má své řešení, tak nedělejte ze sebe mučedníky…

Zdroj: https://www.bustle.com/articles/178263-why-do-so-many-couples-break-up-after-a-year-or-two-9-experts-weigh-in







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:19
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:37
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat