Manželství uzavřená na "magické datum" se rozvádějí častěji. Proč?

04.10.2016 | Vztahy

Vdávat se na 1. 6. 2016 či na svatého Valentýna, tedy přímo v dny, kdy lidé oslavují lásku či věří v magickou sílu data, je nejen kýčovité, ale také trochu riskantní vzhledem k délce trvání manželství. Podle australských psychologů se totiž dvojice mající svatbu ve vykřičené dny lásky rozvádějí až o šestatřicet procent častěji.

Proč? To je otázka. Zřejmě jedinci, kteří volí takové kýčovité datum, mají psychické vlastnosti, které dlouhodobému soužití v manželství nenapomáhají. Vědci z Melbourne prokázali, že datum samotné za to nemůže, ale skutečně jde o společné vlastnosti, které dvojici předurčují k tomu, že si zvolí právě takové datum.

„Páry, které se berou ve dnech s obyčejným datem, jsou více ovlivněny charakteristikami svého vztahu a jejich slučitelností než páry, které volí výjimečné datum,“ vysvětlují autoři z University of Melbourne.

Dvojice, které volí magické datum, jsou častěji rozdílné, partneři mají jiné vzdělání a věk a také jiné vlastnosti, to ale soudržnosti v manželství nenahrává. I když nutně nemusí znamenat to, že dva takoví jedinci spolu nevydrží celý život.

„Také jsme zjistili, že nevěsty vstupující do manželství se na svatého Valentýna bývají velmi často už těhotné,“ tvrdí autoři. Takže svatba je v tom případě jakýmsi nutným opatřením a právě datum svatého Valentýna má odvést pozornost od gravidity k lásce.

Devátého výročí svatby se dožívá o třetinu méně manželství sezdaných na svatého Valentýna než těch, která se berou ve dny s obyčejným datem.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat