Chyby, kterými od sebe odháníte své přátele

05.01.2019 | Vztahy

Sociální sítě jsou skvělá věc. Udržují přátele v kontaktu, informují nás o novinkách, potkávají se díky nim i lidé, kteří by jinak neměli možnost se poznat. Ovšem pokud si při jejich používání nedáte pozor, může se stát, že právě Facebook a spol. bude stát za vašimi potížemi s přáteli.

Jakými chybami od sebe své přátele a známé spíše odháníte?

Uveřejňujete fotky bez jejich souhlasu

Některé snímky byste před uveřejněním měli konzultovat se všemi zúčastněnými, respektive vyfocenými. Tedy požádat o svolení s publikací byste měli vždycky, ať už to vaší kamarádce/vašemu známému na fotce sluší, nebo ne. Protože někteří lidé nejsou rádi, když se jejich obličej objeví na internetu. A vy byste to měli respektovat.

Vkládáte statusy, když jste rozčílení

Že vás naštvala kamarádka nebo rozčílil partner, nejsou věci, s nimiž byste se měli svěřovat Facebooku. Statusy plynoucí z rozčílení mohou opravdu ublížit, i když jste je s takovým záměrem nepsali. Někdy dokonce mohou hraničit se šikanou. Tak příště nejprve počítejte do deseti a případný spor s druhým člověkem vyřešte v klidu, osobně, jen s ním. Ne s dalšími 248 přáteli na sociální síti.

Píšete statusy, když jste opilí

Svěřovat sociální síti, co právě děláte s kamarádem/kamarádkou na večírku, není dobrý nápad. Zítra všichni vystřízlivíte – a nestačíte se divit, co vše jste na sebe prozradili. Navíc hrozí, že přijdete o všechny přátele, které jste ve svém opileckém postu zmínili.

Komunikujete už jen přes síť

Ačkoli je Facebook a spol. sítí sociální, v žádném případě byste jej neměli zaměňovat za skutečný kontakt! Přes Facebook zkrátka přátelství neudržíte. Jistě, můžete ho podpořit, například když jeden z vás bydlí v Aši a druhý v Brně, ale celé roky spoléhat na to, že kamarádství vydrží, protože si občas píšete přes Facebook, je velmi naivní. Osobní setkávání zkrátka nenahradíte!

Sociální síť vnímáte jako nepřítele

Pokud ovšem ve svém postoji k Facebooku a dalším sociálním sítím budete přistupovat z opačného extrému, tedy že je budete zcela odmítat a budete se povyšovat nad ty, kteří jejich užívání „propadli“, pak si také nepomůžete. Jednak se nikomu příliš nezavděčíte, pokud na něj budete koukat skrz prsty, protože „mně by teda nějaký Facebook nemohl tahle ovlivňovat život“, jednak hrozí, že ztratíte kontakt s lidmi, kteří prošli vaším životem a které byste si v něm i nadále ponechali, pokud byste mohli. Nikdo vás nenutí založit si facebookový účet, tak ani vy neohrnujte nos nad těmi, kteří ho mají.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat