Nuda nebo vyhoření. Naučte se harmonizovat ženskou energii podle taoismu

Nuda, stereotyp, pocity méněcennosti, vyhoření, narušený vztah k sobě i vůči partnerovi. Ptáte se, co vám chybí? Možná máte zablokovaný tok ženské energie. Jak místo stresu nastartovat rozkoš, radost a vitalitu? Posilujte – zvláštním způsobem…

Sexuální život mohou doprovázet různá úskalí. Stud z vlastního těla a obecně narušený vztah k sobě samé, nenaplněné představy, idealizování partnera a milence, zklamání nadějí, nedorozumění, neochota najít kompromis. A tak dále a tak dále. Někdo nad těmito problémy mávne rukou, druhý se je snaží řešit – a to je dobře už jen z energetického hlediska.

Skladiště odpadu

Taoisté totiž věří, že všechny bolestné zkušenosti, které za svůj život nasbíráte, zabraňují volnému toku energie, brzdí rozkoš, tlumí radost ze života a nečiní sexualitu a intimitu tak báječnou, jakou by mohla být. Proto existuje taoistické cvičení feng shui, které dostává do rovnováhy nejen vzrušení, rozkoš a extázi, ale také orgasmus. Pokud aspoň třikrát týdně budete věnovat pár minut krátkému cvičení, zharmonizujete tok ženské energie ke spokojenosti své i partnerovy.

Přeměna v léčivou moc

Místnost, ve které budete cvičit, dobře vyvětrejte a zajistěte si optimální teplotní podmínky. Volte spíš teplo než stav nazývaný „tak akorát“. (V létě vyrazte ven do přírody na nějaké klidné místo.) Poté se položte na středně tvrdou podložku. Pokrčte nohy a chodidla postavte vedle sebe na šířku boků. Nadechněte se a pánev posuňte dozadu. Při výdechu posouvejte pánev zase dopředu tak, až se vám nadzvedne zadeček.

Cvičit se dá i u seriálu

Nedělejte si starosti, pokud ze začátku pohyby nebudou plynulé. Soustřeďte se hlavně na to, aby se daly považovat za klidné, vláčné a rytmické – zrychlovat je můžete až později. V žádném případě nejděte přes bolest a nepohodlí. Platí, že pohyby by měly být samovolné, nenásilné, bez námahy a přehnané snahy. V podstatě je klíčové cítit se dobře, protože se cvičí 10 až 15 minut.

Po ukončení cvičení zůstaňte na podložce, rozjímejte, odpočívejte. Pochopitelně můžete zavřít i oči. Až uznáte, že je vhodný čas, vstaňte. A pozítří znovu! Kdy a jak uvidíte, že to, co děláte, má smysl? Tenhle případ z praxe vás možná namotivuje.

Genderové role, očekávání a skutečnost

„Můj vztah nějak vyčpěl, ale přesto jsem se rozhodla, že se ještě naposledy pokusím něco změnit,“ krčí rameny čtenářka Marika, která dle svých slov v partnerství zastávala muže.

„Vydělávala jsem, starala se o všechno, dělala jsem povinnosti i za partnera. Dost jsme se i hádali. Každý říkal, že se chovám tak trochu jako chlap. Pak jsem na doporučení své mentorky a koučky začala posilovat ženské energie. Osobně musím říct, že mi to dost pomohlo, doma se pročistil vzduch, začala jsem si připadat něžněji a měkčeji. Těžko se to popisuje,“ dodává Marika s tím, že první výsledky zaznamenala už po třech týdnech „práce“.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat