Můj partner mě nechápe! Co mám dělat?

25.04.2017 | Vztahy

ENJA RADÍ: Můj partner mě nechápe. Mám pocit, že mě záměrně nechce podpořit. Je možné, že nesnáší slzy?

Dotaz na Enju z Body Love Programu: „Mám to teď náročné v práci. Uvažuji, že dám výpověď, protože mě terorizuje šéfová, se kterou se nedá vyjít. Ať udělám, co udělám, je to špatně. Jsem z toho znechucená, smutná a zklamaná. Zvlášť, když za předchozího vedení žádné problémy nebyly, a to jsem ve firmě už pět let. Nechápu proto, že mě přítel nepodpoří. Vždycky řekne něco v tom smyslu, že se všechno urovná. Neurovná. Jak tohle vůbec může myslet vážně? Od svého partnera očekávám pochopení a soudržnost, ne jen nějaké suché konstatování – navíc s obličejem, který naznačuje, že milostpána otravuji. Co mám udělat pro to, aby mě bral vážně a pochopil moje pocity?“ Marcela

Odpověď Enji z Body Love Programu:

„Milá Marcelo, svému partnerovi se svým způsobem nemůžeš divit. Muži obecně totiž nesnášejí, když jsou ženy smutné nebo příliš citlivé. Ženské slzy je vyčerpávají, protože se za ně cítí zodpovědní – a cítí se pod tlakem proto, že se od nich očekává, aby věci či situaci dali do pořádku. Mnozí zvolí jakýsi laxní tón i proto, že špatně snáší svou vlastní citlivost a zranitelnost. Proto se na přítele nezlob a zkus se vžít do jeho emocí.

Pokud sám vidí, že tě trápí nějaký problém, okamžitě začne automaticky uvažovat nad řešením. Možná se ptá na detaily toho, čím se právě zabýváš, nebo naopak mlčí a dumá. Každopádně neudělá to, co od něj očekáváš – neobejme a nenastaví ‚ucho‘. Protože nemá instrukce. V tvých očích je pak za necitu. Jenže on se může zlobit sám na sebe za to, že nenachází řešení. Připadá si hloupý či neschopný. Tvoje nářky si pak vykládá jako žádost o pomoc, což se s tvým požadavkem pěti minut jeho zájmu a milující pozornosti jaksi neslučuje.

Jak najít společnou řeč? Vždy, když přijdeš domů smutná a rozmrzelá, sděl partnerovi, co přesně po něm chceš. Začni slovy, že máš zájem pouze si promluvit. Nebo toužíš po objetí. Mnohdy stačí věta: ‚Víš, nepotřebuji žádnou radu, jen to ze sebe musím nějak dostat. Byla bych ráda, kdybys mě ujistil, že ti na mně záleží‘. V tento moment každý racionálně a zdravě uvažující muž pochopí tvůj záměr, nebude frustrovaný z něčeho, co mu nepřísluší – a nabídne milující náruč.

Je možné, že se následně o svých problémech v práci budeš chtít rozpovídat detailněji. Pak se přítele zeptej, jestli ti věnuje deset, dvacet minut času. Tím, že určíš časovou hranici, nepřímo ho donutíš k pozornosti z jeho vlastní vůle. Muži jako takoví radši spolupracují v rámci nějakých hranic. Necítí se pak zapřáhnutí do hodin hysterických výlevů a stížností. Je to tedy pro obě strany přijatelnější a výhodná varianta řešení, jež ušetří spoustu hodin hádek a výčitek. Zkus proto změnit svůj přístup a dopřej partnerovi prostor, aby i on změnil ten svůj.

Pokud se přes tato opatření situace nezmění, tedy on tě bude nadále odmítat a ignorovat, popřemýšlej, jestli je v tomto partnerském vztahu více toho, co tě těší a pozitivně nabíjí, nebo naopak převládá to druhé. Hranice, kdy se člověk smiřuje s jistými věcmi, nebo chce z partnerství odejít, je pro každého jiná. Hodně štěstí a dobrých rozhodnutí přeje Enja.“

Chcete se i vy zeptat na něco, co vás trápí?

Potřebujete s někým zkonzultovat svoje sebevědomí, lásku, vztahy, tělo i duši, sexuální problémy či třeba nedorozumění v rodině? Zeptejte se Enji!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat