Šest z deseti žen je přitahováno muži s tetováním

01.10.2017 | Vztahy

Křiváci a grázlové jsou pro ženy sexuálně velmi přitažliví. Jejich nehezké vlastnosti totiž úzce souvisejí s projevy mužnosti. To také vysvětluje, proč je v moderní společnosti tetování u mužů – alespoň v mladší generaci – masovou záležitostí. Dodává jim totiž onen esprit grázla, který je činí atraktivnějšími vedle mužů, jež obrázky v kůži nemají.

Podle průzkumu společnosti Type provozující seznamku totiž čtyřiašedesát procent žen dává přednost mužům s tetováním. Nemusejí být prevítem v chování, stačí, že své grázlovství a nekonvenčnost projevují právě tetováním.

Přitažlivé jizvy

A podle evolučních biologů to dává smysl. Muži, kteří mají po těle jizvy či jiné viditelné stopy po zranění jsou pro ženy atraktivnější. A to jednoduše proto, že od nepaměti byly památky na souboje a tvrdý lov důkazem, že je dotyčný jedinec dost silný, mužný a odolný. Tedy vhodným otcem, který zajistí své potomky a předá jim dobré geny.

Experimentální psychologické výzkumy dokazují, že ženy dávají přednost mužům, kteří mají takové stopy v obličeji či na těle. A protože s tetováním se pojí veliká bolest a připomínají právě znamení odolnosti, jsou pro ženy atraktivní dodnes.

U žen to ale neplatí. Naopak ženám jizvy a tetování škodí. A prokazuje to průzkum společnosti Type. Ženu s tetováním chce jen devětatřicet procent mužů.

„Byli jsme překvapení tím, jak silně trend tetování funguje při seznamování. Tolik našich uživatelů hledá někoho, kdo má na těle alespoň nějaké tetování,“ uvedl šéf seznamky Benno Spencer v rozhovoru pro deník The Star.

Odznak zdraví?

Doktorka Gayle Brewer z University of Central Lancashire se dlouhodobě zabývá nevědomými podněty, které muže a ženy přitahují k sobě. Tedy tím, co nás na první pohled sexuálně přitáhne k jedincům opačného pohlaví.

Třebaže jsou tetování často považována za zdravotně nebezpečná, mohou vyvolat alergii, zanítit se a při jejich pořizování se mohou přenášet různé choroby, jsou u mužů rysem atraktivním.

„Schopnost nechat si udělat a udržet tetování bez vážných reakcí může být závislé na fyzické kondici a odolné imunitě, přítomnost tetování funguje jako signál fyzické kvality,“ vysvětluje psycholožka Brewer.

Ženy skutečně hodnotí muže s tetováním jako zdravější a zdatnější, když si mají vybrat ze série snímků, na nichž jsou pánové s obrázky v kůži i bez nich. Nicméně neplatí to naopak. Výrazná tetování ženám škodí. Mužům se líbí více ženy bez nich.

Stejný fenomén platí u jizev. Zatímco mužům jizvy na těle a v obličeji přidávají na mužnosti a atraktivitě, ženám naopak ubírají na ženské přitažlivosti.

Za vším hledej testosteron

Tetování mají mnohem častěji muži s vyšší hladinou testosteronu. A právě tento hormon řídí u mužů řadu vlastností. Třeba také atraktivitu a mužnost, která sexuálně přitahuje ženy. Jenže zatímco jsou potetovaní svalovci sexuálně dráždivější, není dobré si je pořizovat pro dlouhodobý vztah. Jsou totiž také promiskuitnější a častěji nevěrní.

Testosteron – tedy jeho vyšší hladina v těle – totiž negativně ovlivňuje schopnost muže být monogamní a držet se jediného sexuálního protějšku. Polští psychologové prokázali, že mezi vlastnictvím tetování a nevěrou existuje vztah. Majitelé obrázků v kůži jsou totiž výrazně promiskuitnější a nevěrnější svým protějškům.

Ale zajímavé je, že ženám připadá jeden a tentýž muž jako přitažlivější, když tetování má. Polští vědci to prokázali jednoduše. Mužům přidělali tetování pomocí počítačové grafiky. Jedna část žen hodnotila muže s tetováním, druhá ty samé bez tetování. Výsledek je jasný, tentýž muž s tetováním dostal víc bodů.

„Muži, kteří měli tetování, byli hodnoceni jako atraktivnější,“ tvrdí polští autoři v odborném časopise Personality and Individual Differences.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

14 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:00
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:56
218 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat