Příprava na seznámení s jeho ex

27.12.2020 | Vztahy

V dnešní době jsou vztahy trochu komplikované. Říkáte si, jestli se dokážete přátelit se svým bývalým? Dobrá otázka. Jestli nesplňuje určitá kritéria, tak na to rovnou zapomeňte!

Přátelství s ex se jednou dá označit za požehnání, podruhé za prokletí. Ať tak, či onak, určitě to není nemožné! Vlastně to některým bývalým láskám skvěle klape, a to i navzdory kritickým pohledům okolí. Nic však nepadá z nebe. Jako na každém vztahu, i na tom rozpadlém a potažmo nadále kamarádském, se musí pracovat. Už na to máte? Těchto pět postřehů koučů partnerských vztahů vám dá odpověď.

Pravidlo „poločasu“

Do ničeho se nehrňte a ctěte truchlicí čas. Říká se, že zotavení z rozchodu trvá polovinu délky vztahu. Pokud jste tedy společně randili celý rok, nevyhledávejte jeden druhého 6 měsíců. On i vy potřebujete prostor pro urovnání myšlenek a emocí. Samozřejmě, že tohoto pravidlo není skálopevné. Máte-li pocit, že uvedený časový limit je krátký, klidně si ho prodlužte.

Zeptejte se sami sebe: Jste opravdu nad věcí?

Čert aby se v tom vyznal, že? Chce-li jít dál, nebo rovnou uvažujete o tom, že byste vy dva zůstali přátelé, je nutné vyznat se ve svých pocitech. Můžete si představit, že jste se svým bývalým o samotě? Co asi děláte? A na co myslíte? V jaké roli s ním počítáte do budoucna? Jakmile byť u jedné z této otázek váháte, není to za vámi. Spíš doufáte ve znovuoživení romantiky. Možná právě tohle je ta cesta. Třeba k sobě stále máte blízko… Každopádně navazování přátelství s ním je v této fázi spíš matoucí.

Odpusťte mu

Teoreticky máte všechny emoce pevně pod kontrolou, vyříkali jste si to a dohodli se, že z vás budou kamarádi. Dobře, ale odpusťte si. A to bez ohledu na to, kdo dal komu kopačky. Než budete moci být přátelé, je nutné vyřešit veškeré negativní pocity a potlačovaný hněv. Hodně pomáhá, když se o tom všem mluví…

Neustále kontrolujte kvalitu svého přátelství

Než v návalu euforie začnete všude hlásit, že máte skvělý vztah se svým ex, zhodnoťte, jestli vaše přátelství není falešné. Skutečný přítel podporuje, chápe a přeje. Třeba novou známost nebo další kamarádku. Dobré přátelství je založeno na vzájemném respektu, společných zájmech a důvěře. Pokud zrovna váš vztah tyto základy nemá, nedá se hovořit o přátelství.

Stanovte si zdravé hranice

Nastavení hranic, jak emocionálních, tak fyzických, je klíčové. Není například dobré scházet se se svým ex na místech, kde jste před tím randili. Najděte si nové kavárny a nové restaurace. A fyzický kontakt je další téma, které by mělo být vyřešeno.

Mluvte o tom, co je vaše úroveň komfortu, a nastavte hranice vztahu, který má jinou kvalitu než ten váš romantický. I kdyby to mělo znamenat, že několikrát použijte kouzelné slůvko „ne“. Tak co, cítíte se připraveně na přátelský vztah se svým ex?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:06
12 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:35
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat