Na seznamkách se chlubte cvičením. Zvyšuje to výrazně šanci na seznámení

07.02.2018 | Vztahy

Online seznamování s sebou nese řadu rozčarování. Mezi ně patří neshoda mezi tím, co člověk uvádí v profilu a čím ve skutečnosti je. A nejde jen o nerealistické fotografie, které nevypovídají nic o skutečné vizáži dotyčné osoby. Výzkumy potvrzují, že většina lidí se dělá lepšími v popisu svých vlastností. Ale jiné výzkumy zase dokazují, že se to vyplatí. Kupříkladu stojí za to tvrdit, že je člověk hodně pohybově aktivní, i když není.

Může být sice nevýhodné, když na první pohled fyzicky nezdatný jedinec tvrdí, že trénuje své tělo pětkrát týdně, ale pokud uvede v profilu, že se aspoň střídmě pohybuje, jeho šance na seznámení se výrazně zvýší.

Z analýzy seznamky Zoosk, která zhodnotila 1,2 milionu profilů a vyzpovídala přímo sedm tisíc svých členů, vyplývá, že člověk dostane mnohem více zpráv, pokud v profilu uvádí, že je pohybově aktivní a sportuje. Nejoblíbenější jsou přitom pilates, kickbox či zumba. Zvýší to počet zájemců až o 160 procent.

„Pětašedesát procent dotázaných uvedlo, že nejdůležitější vlastností partnera je to, aby se rád hýbal a sportoval,“ uvedl mluvčí seznamky Zoosk.

A evoluční psychologové vědí, proč tomu tak je. Všichni, i ti lenivější, totiž touží mít partnera s dobrými geny. A být fit a mít pevné tělo je jedním ze sexuálně nejpřitažlivějších znaků protějšku. Ale navíc to znamená také zdravého jedince, který předá potomkům nejlepší geny. Informace, že jedinec sportuje, je příslibem, že i když zatím zadek tvrdý jako beton nemá, možná ho brzy mít bude.

Fotka jako klíč k úspěchu?

Nejspíš nikoho nepřekvapí, že dalším důležitým atributem, který rozhoduje o úspěchu na internetových seznamkách, je správně zvolená fotka. A na co že bychom si měli dát pozor? Podle amerických psychologů především na to, jak na ní pózujeme!

Uživatelé Tinderu a Grindru, kteří stojí na fotce s rukama roztaženýma či významně s vypnutou hrudí a rukama vbok, působí nejatraktivněji. Naopak lidé shrbení a se zkříženýma rukama a nohama působí nejméně přitažlivě.

„Naše objevy naznačují, že v kontextech randění moderní doby, v nichž je počáteční přitažlivost často určována rychlým rozhodováním následujícím po velmi krátké interakci či pohledu na fotografii, zobrazování expanzivního postoje zvyšuje šanci uživatele na romantický úspěch,“ tvrdí autoři, které vedla doktorka Tanya Vacharkulksemsuk z University of California v Berkeley.

Z výzkumu také vyplývá, že atraktivitu člověka nezvyšují věci, které ho zmenšují, ani když se jedná o tulení se k domácímu mazlíčkovi a seberoztomilejšímu pejskovi.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat