Signály, že je čas zajít společně na párovou terapii

31.05.2018 | Vztahy

Každý vztah má nějaké tempo. Zatímco někdy vám přijde, že se vyvíjí, jindy doslova uvízne na mrtvém bodě. Je vhodné v takovou chvíli vyčkávat a doufat, že se věci změní? Tyhle signály prozrazují, že je čas na párovou terapii!

Jak můžete vědět, jestli se vaše problémy vyřeší během několika týdnů nebo měsíců – nebo jsou naopak tak velké, že je vaše partnerství neustojí? Jistota není nikdy. Všechny vztahy jsou jedinečné, nicméně experti tvrdí, že pokud se v každém z nich objeví nějaký z níže vyjmenovaných problémů, neměli byste otálet s návštěvou terapeuta.

Téměř žádná láska

Dřív to bylo o něčem jiném, ale teď se vaše vnitřní vnímání vůči partnerovi nějak změnilo? On nebo vy necítíte téměř žádnou náklonnost, nevěnujete si láskyplná gesta, polibek je něco jako sprosté slovo. Jiskra zkrátka vyhasla. Ještě ale není nic ztraceno!  Terapie vám může pomoci znovu začít!

Sexuální nespokojenost

Pokud je jedna osoba ve vztahu sexuálně nešťastná, nikdy to nevěstí nic dobrého. Jedná se však o celkem standardní prvek manželské nespokojenosti. V podstatě je to jeden z nejčastějších důvodů, proč páry vyhledávají terapii. A mnohdy se jedná o nesourodé libido.  Osoba, která chce více sexu, se cítí odmítána svým partnerem, který si přijde méněcenný. Takže, nádech a výdech. Problémy okolo fyzické intimity mohou být pro páry trapné, frustrující nebo děsivé. Nikoli však neřešitelné.

Špatné dorozumívání

Jeden mluví o voze a ten druhý o koze? V případě, pokud se vzájemné rozhovory stávají náročnými, negativními nebo jednostrannými, je vhodné pouvažovat o řešení. Komunikace je často příčinou konfliktů, přičemž obvykle si někdo z páru stěžuje, že ten druhý neslyší, neodpovídá nebo nevnímá. Terapie přitom může pomoci lidem v lepším vyjadřování svých potřeb. Zkuste ji!

Nevěra nebo chronická žárlivost

Už se prostě stalo, nelze s tím nic udělat. S nevěrou nebo žárlivostí se však neumí vypořádat nejedno partnerství. Pokud vám vztah za to stojí, pokuste se vyřešit podobné problémy a zajděte k terapeutovi – oba. Negativní emoce se totiž časem prohloubí. Máte tedy dvě možnosti. Buď to ještě zkusit a obnovit ztracenou důvěru, nebo se rozloučit. 

Odloučení

Pracovní nabídka, která se neodmítá? Vztah na dálku? On se chce rozejít, zatímco vy si myslíte, že se váš vztah dá ještě zachránit? Obvykle pomáhá, když se na problém podívá „někdo zvenčí“ a objektivně situaci zhodnotí. Ano, opět je to terapeut, který jedná nezaujatě. Dáte mu šanci?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat