Lži nebo neustálé kritizování. Faktory, které přispívají k rozchodům

24.09.2018 | Vztahy

Každý touží po nehynoucí lásce, která hory přenáší. Jenže ta se musí posilovat a pěstovat! Fungující vztah totiž z nebe nepadá a osud v rukou drží každý sám. Snad i proto je důležité mít přehled o tom, čeho se v rámci partnerství vyvarovat. Neděláte tyhle chyby?

Muž a žena coby partneři. Někdy slušná alchymie! Je třeba míchat emocemi, sem tam přidat špetku pochopení i empatie. A taky protějšek brát jako výzvu. Ostatně, nic jiného to ani není. Stačí malé uklouznutí a na problémy ve vztahu je zaděláno. Vyvarujte se faktorů, které  ohrožují slunné, zamilované dny!

Nerovnováha moci

Je ve vašem vztahu jasná nerovnováha moci? Tak to jste nejspíš v průšvihu. Nezáleží na tom, jestli má navrch žena nebo muž. Špatné je to v obou případech. Ani jeden z partnerů by neměl být submisivně podřízen tomu druhému. Rozhodujte společně a naučte se dělat kompromisy. Pokud to neuděláte, tak ten, který je v pozici slabšího, si začne hodně brzy hledat únikovou cestu – třeba v podobě nové známosti.

Chybějící týmový duch

Já, já, já. Nebuďte sobečtí. „Já“ není „my“. Kvůli prvnímu uvedenému se vztah může úplně klidně rozpadnout. A vůbec nejhorší je, když podobným způsobem přemýšlíte oba dva. Nevidíte se jako pár se společnými zájmy, bydlením či rodinou? Každý „kopete“ jen sám za sebe? Chvíli to asi klapat bude, ale pak je docela dost možné, že partnerství uvízne na mrtvém bodě. Nikam se neposune, nedojde k přechodu do další přirozené fáze. Knokaut!

Neustálé kritizování

V dlouhodobém partnerském svazku je logické, že jakmile si sundáte růžové brýle, odhalíte slabiny a stinné stránky povahy vašeho protějšku. Nikdo není ideální! Otázkou však je, jak se k tomu vy nebo drahá polovička postavíte. Neustálá kritika ničemu nepomáhá, ba naopak. Jestli jste vy tím dominantním, kdo „pořád něco vidí“, zkuste se zamyslet, zda to nepřeháníte. Možná řešíte jen maličkosti. Je to přesně obráceně? Partnerovi neustále vadí vaše povaha, chování, názory nebo způsob uklízení? Promluvte si o tom, zda si ve skutečnosti po svém boku nepředstavujete úplně někoho jiného…

Lži

Nečestnost je vztahový zabiják. Důvěra jednoznačně patří ke zdravým základům každého dobře fungujícího partnerství mezi dvěma lidmi. Jenže ta je narušena i vinou tak zvaných bílých lží, které na první dojem působí zcela nevinně. Ty šaty stály mnohem víc, než si můžete dovolit? Pokud na to drahá polovička přijde, nabude dojmu, že pokud lžete v méně zásadních věcech, při problémech je to nemlich to samé. Takhle se důvěra a zdravé pilíře vztahu rozhodně nebudují!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat