Dovolená je zkouškou vztahu. Odhalí jeho největší slabiny

04.11.2018 | Vztahy

Při pomyšlení na dovolenou si většina z nás představí několikadenní pohodu na pláži, na sjezdovce nebo v nějakém romantickém městě, v ideálním případě s rodinou či s partnerem. Jenže taková dovolená se někdy dokáže změnit v noční můru a nebývá ani moc neobvyklé, že vztah obou partnerů prověří natolik, že se oba vrátí single.

Příliš času

V běžném životě spolu partneři netráví celé dny a už vůbec ne týdny. Chodí do práce, doma se potkávají převážně večer nebo ve víkendovém volnu, kdy většinou muži něco kutí a ženy se věnují mimo jiné také svým zájmům. Přesto, že se na společnou dovolenou oba těší, přemíra společného času změní dovolenou v „období ponorkové“. Na dovolené jste totiž nuceni trávit čas společně, ve stejném pokoji a na stejných místech, odkázáni jeden na druhého.

Potíže už na začátku

Zda bude vaše dovolená probíhat v poklidu, lze odhadnout již při jejím zařizování. Pokud se shodnete na destinaci i aktivitách, které chcete dělat, bude to s největší pravděpodobností mnohem jednodušší. Pokud byste ale raději ležela u moře, zatímco váš partner chce lézt po horách, bude to asi trochu komplikovanější a budete muset udělat nějaký kompromis, aby si každý přišel na své. Pokud se na místě nedokážete shodnout, není neobvyklé, že v dnešní době jezdí každý z páru na dovolenou sám. Pokud to snesete, je to nejlepší volba pro oba.

Plánování

Organizace by také neměla být záležitostí jen jednoho. Vybrat dovolenou a zaplatit v cestovní kanceláři je jednoduché, ale je také důležité zařídit i jiné záležitosti, jako je nákup na cestu, výměna peněz nebo dohodnout se sousedy zalévání květin a ty byste si měli rozdělit. Tyhle zdánlivé maličkosti mohou být totiž spouštěčem prvních potíží, pokud se po odjezdu přijde na to, že jste na něco zapomněli a vzájemně se začnete obviňovat, kdo za to mohl.

To stejné platí i o balení kufrů. Věci si chystejte každý sám a to včetně osobních dokladů, nabíječky na telefon nebo zubního kartáčku. Opět můžete klepat na čelo jen sami sobě, že jste něco doma nechali.

A jsme tu

Pokud jste úspěšně zvládli zařídit vše potřebné a odcestovali jste se vším potřebným, může vás přesto postihnout další potíž a tou je ponorková nemoc. Najednou zjistíte, že váš milý má jiné názory a požadavky, že s vámi na výlet nepojede, protože v autobusu není studené pivo nebo se chcete smažit týden na slunci, zatímco vašeho muže nebaví jen ležet a dívat se do vln. Někdy partneři po pár dnech dovolené zjistí, že to prostě společně nejde.

Pokud jste společně zatím nestrávili pořádně ani jeden víkend, je pravděpodobné, že dovolená proškolí váš vztah a jeden druhému se ukáže v tom pravém světle. Byť je to nákladný způsob, je zároveň tím nejlepším, jak druhého skutečně poznat.

Pokud jste spolu už roky a v běžném životě vám to klape, jen na té dovolené to tak nějak skřípe, není důvod k panice. Můžete jezdit na dovolenou každý sám nebo si zařiďte alespoň rozdílný program, abyste si dovolenou užili skutečně podle svého gusta. Odpoledne se zase můžete sejít a večer trávit společně. I to je řešení.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat