Ženy chodí často na rande pouze kvůli večeři zadarmo

07.07.2023 | Vztahy

Až třetina mladých žen přiznává, že na rande s mužem ze seznamky jdou jen proto, že za ně zaplatí večeři. Než by seděly doma a musely si obstarat jídlo za své, nechají se pozvat mužem, o něhož nejeví pražádný zájem.

Psychologové z Azusa Pacific University zkoumali chování 820 mladých nezadaných žen, které chodí na rande s muži.

Platit, nebo neplatit?

Měřili v dotaznících a testech jejich osobnostní rysy, sledovali jejich názory na rovnost pohlaví a postoje k mužům a také to, jestli schvalují využívání mužů k placení za večeři.

Třetina žen to považuje za přijatelné či občas přijatelné. Dvě třetiny žen za nepřijatelné, z nichž asi jen třetina za naprosto nepřijatelné chování.

Chodící peněženka

Z analýzy osobnostních rysů – což ale není překvapením – vyplynulo, že ženy, které schvalují využívání mužů k placení za večeři, měly vysoké skóre v tzv. temné triádě – psychopatii, machiavelismu a narcismu.

„Několik rysů osobnosti z temné triády souvisí s podvodným a využívajícím chováním ve vztazích, mezi které patří náhodný sex, předstírání orgasmu nebo rozesílání osobních sexuálních obrázků cizím lidem… Žen, které ale využívají muže jen k placení večeří, může být víc, protože mnohé ženy lžou a nepřiznají, že se toho dopustily, protože chtějí mít prostě lepší image,“ míní sociální psycholog doktor Brian Collisson.

Zdroj: www.journals.sagepub.com/doi/10.1177/1948550619856308 - celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat